Τετάρτη, Ιουνίου 26

Αρκούδα: Προσπαθεί να διασχίσει τον δρόμο με τα μικρά της και γίνεται viral

 Η όλη δοκιμασία διαρκεί περισσότερο από δύο λεπτά, επειδή το ένα μικρό αποφασίζει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να σκαρφαλώσει σε έναν στύλο

Θραύση κάνει στο διαδίκτυο ένα βίντεο με μια μητέρα αρκούδα που παλεύει να διασχίσει τον δρόμο με τα δύο μικρά της.

Το κλιπ από πολυσύχναστο δρόμο του Κονέκτικατ, που έχει αναρτηθεί στα social media, έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές, κατακτώντας τις καρδιές των λάτρεων της άγριας ζωής και κάνοντας τους γονείς να ταυτιστούν.

Σε αυτό λοιπόν, η κυκλοφορία των οχημάτων φαίνεται να έχει σταματήσει και η μαύρη αρκούδα να πηγαίνει μπρος – πίσω αρκετές φορές μέχρι τα τέσσερα μωρά της να καταφέρουν να περάσουν στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Η όλη δοκιμασία διαρκεί περισσότερο από δύο λεπτά, επειδή το ένα μικρό αποφασίζει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να σκαρφαλώσει σε έναν στύλο, ενώ τα αδέρφια του τρέχουν συνεχώς πίσω στο δρόμο για να παίξουν.

Κάποια στιγμή, η εξοργισμένη μαμά αρκούδα, που θέλει απλώς να κρατήσει τα παιδιά της ασφαλή, προσπαθεί να βοηθήσει δύο ταυτόχρονα. Μια πολύ οικεία σκηνή για μητέρες που πολλές φορές έχουν βρεθεί σε παρόμοια – αν όχι στην ίδια- θέση.

«Μαμά αρκούδα ξέρω τον αγώνα σου. Έχεις το ένα που πρέπει να σύρεις, αυτό που ακολουθεί πρόθυμα και το χαρούμενο που είναι έτοιμο να το πατήσουν», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

«Έχω τρία παιδιά, από 5 ετών και κάτω, και έχω γίνει σαν αυτή την αρκούδα σε πάρκινγκ», έγραψε ένα άλλο άτομο.

«Μπορώ να νιώσω την αμηχανία της», ανέφερε μία ακόμα μητέρα, ενώ μία άλλη επιβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει γονιός που να μην μπορεί να ταυτιστεί με όλη αυτή τη σκηνή».


Αρκούδα: Προσπαθεί να διασχίσει τον δρόμο με τα μικρά της και γίνεται viral

«Μπορώ να νιώσω την αμηχανία της», ανέφερε μία ακόμα μητέρα, ενώ μία άλλη επιβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει γονιός που να μην μπορεί να ταυτιστεί με όλη αυτή τη σκηνή».

Μητέρα αρκούδα ελέγχει τον δρόμο και περνά με τα μικρά της

Σε άλλο βίντεο από το Άσβιλ της Βόρειας Καρολίνας, μία μητέρα αρκούδα, φαίνεται να ελέγχει τον δρόμο από το πλάι και να περιμένει τα μικρά της να φτάσουν στο πλευρό της.

Στη συνέχεια, όλη η οικογένεια μαζί διασχίζει τον δρόμο χωρίς βιασύνη και ανενόχλητη. Η μαμά περνά πάνω από το προστατευτικό κιγκλίδωμα του δρόμου, τα μικρά της από κάτω και οι τρεις τους χάνονται στο δάσος.

Οι ειδικοί σε θέματα άγριας ζωής συμβουλεύουν τους ανθρώπους να διατηρούν απόσταση από τις μαύρες αρκούδες

Η συγγραφέας Julie Sweeney, που μοιράστηκε το κλιπ στο Instagram, έγραψε: «Ειλικρινά, έτσι αισθάνομαι για όλους εσάς, πουδιασχίζεται με τα παιδιά σας τις επικίνδυνες λεωφόρους της ζωής. Οι φίλοι μου και εγώ είμαστε στην ομάδα σας! Συνεχίστε. Σας υποστηρίζουμε».

Οι ειδικοί σε θέματα άγριας ζωής συμβουλεύουν τους ανθρώπους να διατηρούν απόσταση από τις μαύρες αρκούδες όταν βρίσκονται με τα μικρά τους, καθώς τα ζώα μπορεί να αμυνθούν αν αισθανθούν ότι κάποιος αποτελεί κίνδυνο για τα μικρά τους.

Επίσης, καθώς τα άγρια ζώα πιστεύεται ότι έχουν «το δικαίωμα να παιρνούν πρώτα τον δρόμο», τα οχήματα πρέπει να ακινητοποιηθούν.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Πόρων Άγριας Ζωής της Βόρειας Καρολίνας, οι άνθρωποι αν συναντήσουν κάποιο αρκουδάκι δεν πρέπει να το αγγίξουν. Αν υποψιαστούν ότι έχει εγκαταλειφθεί ή έχει μείνει ορφανό, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους για την άγρια ζωή..in.gr

Ειδήσεις Σήμερα.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .