Τρίτη, Ιουλίου 2

Μετά την αγορά 34 ακινήτων, ο Δημήτρης Παπαδημούλης μας ενημερώνει ότι αποχωρεί από την πολιτική

 Ο "Μίστερ Ακίνητα" στήριξε τη Νέα Αριστερά αλλά δεν του βγήκε σε καλό

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την πολιτική ανακοίνωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του στο Twitter / X, με την οποία «ευλόγησε τα γένια του» για το γεγονός, ότι υπήρξε ο μόνος Έλληνας και ο μόνος προερχόμενος από την Αριστερά, ευρωβουλευτής ο οποίος εξελέγη για δέκα έτη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Την ανάρτηση συνόδευσε με ένα βίντεο στο οποίο διάφοροι ευρωβουλευτές λένε -ως είθιστε- μερικά καλά λόγια για τον «απόστρατο» της πολιτικής, με έναν απολύτως τυπικό τρόπο. Έως εδώ καλά. Στο εν λόγω βίντεο όμως, έχει συμπεριλάβει ένα στιγμιότυπο στο οποίο υπερασπίζεται έστω και μια φορά μια ελληνική κυβέρνηση: εκείνη του Αλέξη Τσίπρα, καταφερόμενος εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο επίμαχο στιγμιότυπο, εικονίζεται να λέει απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «καλοσωρίσατε κύριε Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αλλά θέλω να σας πω εξαρχής, ότι η αποτυχία της κυβέρνησής σας, είναι αδύνατον να κρυφτεί με επιθέσεις και συκοφαντίες, από τα πρώτα δευτερόλεπτα της ομιλίας σας, εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης». Εύλογα συνάγεται το συμπέρασμα, ότι η κριτική πως οι ευρωβουλευτές του -τότε- ΣΥΡΙΖΑ, περιορίζονταν στο να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω… Βρυξελλών, ευσταθεί απολύτως. Αρκεί κανείς να αναλογιστεί τα κροκοδείλια δάκρυα για την δήθεν «νεκρή Μαρία του Έβρου» και την κατασυκοφάντηση της χώρας, σε αντιδιαστολή με το πόσο πρόθυμοι υπήρξαν να υπερασπιστούν την «τιμή και την υπόληψη» της κυβέρνησης Τσίπρα.

Πολλοί αναρωτιούνται, «τι θα κάνει ο δραστήριος κύριος Παπαδημούλης με την συνταξιοδότησή του από την ενεργό πολιτική»; Η απάντηση είναι μάλλον απλή: δεδομένου ότι ο Παπαδημούλης διαθέτει πάρα πολλά ακίνητα, καθώς και ότι ο τουρισμός στη χώρα μας αναπτύσσεται διαρκώς και με γοργούς ρυθμούς, θα ήταν κρίμα να μην ασχοληθεί με το -ομολογουμένως- μεγάλο real estate portfolio το οποίο κατέχει, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις των επενδύσεών του σε ακίνητα.

Υπενθυμίζεται ότι στα 34 ανέρχονται τα ακίνητα, µαζί µε µη καλλιεργήσιµες εκτάσεις, αλλά και οικόπεδα, που έχει στην ιδιοκτησία του ο «Μίστερ Ακίνητα» της πολιτικής ∆ηµήτρης Παπαδηµούλης.

Ο ευρωβουλευτής, σύµφωνα µε το «πόθεν έσχες» του, αγόρασε ακόµα ένα ακίνητο µαζί µε τη σύζυγό του, που ήρθε και προστέθηκε στα τόσο πολλά που ήδη έχει. Να υπενθυµίσουµε πως ο Δημήτρης Παπαδηµούλης στο παρελθόν ενίσχυσε τη συλλογή των ακινήτων αγοράζοντας µαζικά διαµερίσµατα σε υποβαθµισµένες συνοικίες της Αθήνας, που τα εκµεταλλευόταν µε προσοδοφόρες µισθώσεις, τις οποίες σύναπτε είτε µε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) είτε απευθείας µε µετανάστες και πρόσφυγες.

Συγκεκριµένα, η σύζυγος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απέκτησε το 2021 µονοκατοικία ενός ορόφου στο Νέο Ψυχικό 251,50 τετραγωνικών µέτρων. Το νέο διαµέρισµα, κατασκευής 1989, διαθέτει και επιφάνεια βοηθητικών χώρων 108,46 τετραγωνικών. Το ακίνητο αγοράστηκε έναντι 400.000 ευρώ, ενώ η αντικειµενική του ανέρχεται σε 336.796 ευρώ. Το ποσό των 60.000 ευρώ καταβλήθηκε εντός του 2022.

Στην ίδια περιοχή του Νέου Ψυχικού από προηγούµενες χρήσεις ο ευρωβουλευτής έχει στην κατοχή του ένα διαµέρισµα 93 τ.µ. και ακόµα δύο πιο µικρά, γκαρσονιέρες 48 και 49 τ.µ. αντίστοιχα. Ο κ. Παπαδηµούλης από παλαιότερες αγορές κατέχει ακόµα 10 µικρά και µεσαία διαµερίσµατα, διάσπαρτα στο κέντρο της Αθήνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .