Πέμπτη, Ιουλίου 11

Τέλος εποχής για τα «Κατσαμπάκια»: Πέθανε στα 83 του ο Γιάννης Κατσάμπας

 Μαζί με τον μικρότερο αδερφό του, τον τραγουδιστή Γιώργο Κατσάμπα, δημιούργησε το 1955 το συγκρότημα «Αδελφοί Κατσάμπα» που έγιναν ευρέως γνωστοί ως τα Κατσαμπάκια

Πέθανε σε ηλικία 83 χρόνων ο τραγουδιστής Γιάννης Κατσάμπας (δεξιά στη φωτό).

Μαζί με τον μικρότερο αδερφό του, επίσης τραγουδιστή Γιώργο Κατσάμπα, δημιούργησαν το 1955 το συγκρότημα «Αδελφοί Κατσάμπα»

που έγιναν ευρέως γνωστοί ως τα Κατσαμπάκια.

Γεννήθηκαν στο Αγρίνιο, στις 15 Ιουλίου του 1941 ο Γιάννης Κατσάμπας και την 1 Ιανουαρίου του 1944 ο Γιώργος Κατσάμπας. Κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο το 1968 με τίτλο «αδελφοί Κατσάμπα» για να ακολουθήσουν στη συνέχεια δεκάδες άλλοι.

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης των Αδελφών Κατσάμπα


Οι δυο τους έχουν επίσης συμμετάσχει σε δεκαπέντε κινηματογραφικές ταινίες με πρώτη τη συμμετοχή τους στην ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό». Σε εκείνη την ταινία ο Μάνος Χατζιδάκις έγραψε τα περισσότερα τραγούδια, ενώ ο σκηνοθέτης της Αλέκος Σακελλάριος, έδωσε την ευκαιρία στους Γιάννη και Γιώργο να κάνουν το πρώτο τους ντουέτο στην μεγάλη οθόνη.

Το 1963 έπαιξαν και στην ξένη ταινία “Fun in Acapulco ” (Ξεφάντωμα στο Μεξικό) με τον θρυλικό Έλβις Πρίσλεϊ.


Η είδηση του θανάτου του Γιάννη Κατσάμπα σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και σε όσους αγάπησαν τη μουσική του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .