Σάββατο, Ιουλίου 6

Υπάρχει και η… Εσπερία!

 

Του Χρήστου Μπολώση

Περνούσα τις προάλλες μπροστά από το Πανεπιστήμιο και είδα μια εικόνα που με παραξένεψε.

Ούτε θυμωμένους κνίτες να φωνάζουν για το δίκιο γενικώς. Ούτε αγριεμένους ανάρχες με στρατιωτικά χιτώνια, να τα βάζουν με την κοινωνία

που άλλους τους ανεβάζει και αυτούς τούς κατεβάζει στα τάρταρα. Ούτε οργισμένους δικαιωματιστές, που σκίζονται για τη «λευτεριά στην Παλαιστίνη» και δεν δίνουν δεκάρα για την Κύπρο.

Είδα μια παραφωνία για τον χώρο. Είδα χαρούμενα μουτράκια με τα «καλά» τους και με ανθοδέσμες στα χέρια. Ήταν οι απόφοιτοι κάποιας σχολής. Ίσως ήταν οι νομικοί τού αύριο.

Του «αύριο» τείνοντος στο άπειρο, όπως θα έλεγαν και οι συνάδελφοί τους μαθηματικοί, των οποίων επίσης το «αύριο» τείνει στο υπερπέραν.

Κι ενώ το «αύριο» μοιάζει ολίγον τι όνειρο απατηλό, το παρόν είναι εγγύτατον.

Τους περιμένουν το γαλάζιο των νησιών του Αιγαίου, οι σμαραγδένιες ακρογιαλιές του Ιονίου και οι παράδεισοι της Χαλκιδικής. Εκεί όπου υπάρχουν άφθονες θέσεις εργασίας.

Μπορεί να μην είναι νομικής φύσεως για τους νομικούς ή ιατρικής για τους γιατρούς, αλλά όλοι από κάπου ξεκινήσαμε σ’ αυτή τη ζωή.

Όπως και να ‘χει, καλή σταδιοδρομία, παιδιά, και όλα θα γίνουν.

Υπάρχει και η… Εσπερία άλλωστε!

https://www.antinews.gr/55776/ellada/kali-stadiodromia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .