Δευτέρα, Ιουλίου 1

Αίγινα: Μια κοντινή καλοκαιρινή απόδραση στο νησί του Αργοσαρωνικού

 Η πόλη της Αίγινας, πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας, διατηρεί το νεοκλασικό της ύφος και είναι γεμάτη ζωή όλες τις εποχές του χρόνου.

Μπορεί να μην έχει τα μεγαλειώδη τοπία άλλων ταξιδιωτικών προορισμών. Όμως, το νησί του Αργοσαρωνικού μοιάζει με μια αστείρευτη

πηγή ενέργειας χάρη στην οποία οι κουρασμένοι από την πρωτεύουσα και τον Πειραιά επισκέπτες «γεμίζουν μπαταρίες» σε χρόνο μηδέν.

Αρκεί να κάνετε μια βόλτα στη μεγάλη προκυμαία της πόλης με τα πλωτά μανάβικα, να καθίσετε για μεζέδες στην ψαραγορά, να περπατήσετε στα σοκάκια με τα μαγαζιά, τις γκαλερί, τα καφέ, τα παλιά παντοπωλεία. Επισκεφθείτε το μουσείο Καπράλου, οδηγηθείτε μέχρι την Κολώνα με το αρχαιολογικό μουσείο. Όταν δείτε ένα ένα τα Καποδιστριακά κτίρια θα θυμηθείτε πόσο σημαντική ήταν για τη νεότερη ιστορία μας αυτή η παραλιακή πρωτεύουσα που λαμπυρίζει στις αποχρώσεις του χρυσού και του πορτοκαλί όταν ο ήλιος δύει.

Έξω από την πόλη σας περιμένουν κι άλλα αξιοθέατα. Ο ναός της Αφαίας και η Παλαιοχώρα με τα εκκλησάκια της που αποκαλείται και «Νησιωτικός Μυστράς», το προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου, το Ελάνιον όρος, το ΕΚΠΑΖ που είναι αφιερωμένο στη φροντίδα των πληγωμένων άγριων ζώων που μετά αφήνονται ελεύθερα.

Και η παραλιακή διαδρομή ως τον Μαραθώνα, την Αιγινίτισσα κι από εκεί στην Πέρδικα για ψαράκι στο μικρό λιμάνι που θυμίζει κυκλαδονήσι, μαλακώνει σαν βάλσαμο την ψυχή με τα ήπια και γαλήνια τοπία της.

Πηγή: diakopes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .