Παρασκευή, Ιουλίου 5

Καρκίνος Πνεύμονα: Βοτανική ουσία βάζει φρένο στον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων

Καρκίνος Πνεύμονα: Βοτανική ουσία βάζει φρένο στον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων

Καρκίνος Πνεύμονα: Βοτανική ουσία βάζει φρένο στον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων

«Φρένο» στον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων στην περιοχή του πνεύμονα βάζει η βερβερίνη, μια φυσική ένωση που βρίσκεται σε μια ποικιλία βοτάνων όπως, ξαγκαθιά, γλυκαγκαθιά, τρικοκκιά,

μπερβερίτσι, στoν θάμνο οξυάκανθα (Βερβερίς η κοινή, Berberis vulgaris, γνωστή και ως Ευρωπαϊκή οξυάκανθα) και στo βότανο υδραστίς η καναδική (Hydrastis Canadensis).

Βερβερίς: Ένα πολύ σημαντικό «όπλο» στο φαρμακείο της Φύσης 

Σύμφωνα με νεότερη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Antioxidants, η φυσική ένωση κατέστειλε τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων του πνεύμονα στο εργαστήριο (in vitro), μειώνοντας παράλληλα τη φλεγμονή των αεραγωγών και τη βλάβη στα υγιή πνευμονικά κύτταρα που εκτίθενται σε χημικές ουσίες από τον καπνό του τσιγάρου.

«Η βερβερίνη έχει ήδη αποδειχθεί ωφέλιμη για τη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη και των καρδιαγγειακών παθήσεων. Θελήσαμε όμως να διερευνήσουμε τις δυνατότητές της στην καταστολή του καρκίνου του πνεύμονα και στη μείωση της φλεγμονής», αναφέρει σχετικά ο επικεφαλής ερευνητής Δρ. Kamal Dua, ανώτερος λέκτορας Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϋ.

Βερβερίνη ή Μετφορμίνη: Μπορεί μία φυτική ουσία να λειτουργήσει εξίσου καλά όπως το χάπι για το ζάχαρο; 

Για να καθοριστούν οι αντικαρκινικοί μηχανισμοί που εμπλέκονται στη δράση της βερβερίνης, μετρήθηκαν τα επίπεδα του mRNA των γονιδίων που σχετίζονται με την εμφάνιση των όγκων και των επιπέδων έκφρασης της πρωτεΐνης.

Διαπιστώθηκε ότι η βερβερίνη ρυθμίζει θετικά τα ογκοκατασταλτικά γονίδια και παράλληλα μειώνει τις πρωτεΐνες που εμπλέκονται στη μετακίνηση και τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

Επιπλέον, η βερβερίνη μπορεί και αναστέλλει το οξειδωτικό στρες, τη φλεγμονή και την κυτταρική γήρανση που προκαλείται από το εκχύλισμα καπνού του τσιγάρου, στα υγιή κύτταρα του πνεύμονα που αναπτύχθηκαν στο εργαστήριο.

Πώς να ξεπεράσετε τις πρώτες ημέρες χωρίς κάπνισμα 

Για να χρησιμοποιηθεί ευκολότερα στο πείραμα η βερβερίνη, ο Δρ. Dua ανέπτυξε τη χρήση υγρών κρυσταλλικών νανοσωματιδίων, ένα προηγμένο σύστημα χορήγησης φαρμάκων, που ενθυλακώνει τη βερβερίνη σε μικροσκοπικά διαλυτά και βιοδιασπώμενα σφαιρίδια πολυμερούς, για να ενισχύσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.

Δεκαετίες ερευνών έχουν αποδείξει ότι ο καπνός του τσιγάρου είναι τοξικός για τα κύτταρα των πνευμόνων, προκαλώντας φλεγμονή των αεραγωγών και επιταχύνοντας ασθένειες όπως ο καρκίνος, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το άσθμα.

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, ότι ο καρκίνος του πνεύμονα είναι είναι η κύρια αιτία θανάτων από καρκίνο παγκοσμίως, με περίπου 1,8 εκατομμύρια θανάτους να αναφέρονται ετησίως. 

Πώς να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τους πνεύμονές σου 

ygeiamou.gr   

~~~~~~~~~~~~

Τροφή-Φάρμακο”: ΦΥΣΙΚΆ συμπληρώματα που διατίθενται από την ιστοσελίδα μας και συμβάλλουν στην προστασία, την υγεία και καλή λειτουργία των πνευμόνων και εν γένει του αναπνευστικού σας συστήματος είναι:

Όλα τα παραπάνω, εκτός των άλλων, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, οπότε και βελτιώνουν την πνευμονική λειτουργία ακόμη και των ασθενών με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), που οφείλεται στην οξείδωση την οποία προκαλούν το κάπνισμα και η μόλυνση του περιβάλλοντος, όπως επισημάνθηκε στο 20ό Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας στη Βαρκελώνη.

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

https://www.proionta-tis-fisis.com/karkinos-tou-pnevmona-votaniki-ousia-vazei-freno-ston-pollaplasiasmo-ton-karkinikon-kyttaron/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=karkinos-tou-pnevmona-votaniki-ousia-vazei-freno-ston-pollaplasiasmo-ton-karkinikon-kyttaron

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .