Πέμπτη, Αυγούστου 22

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ: Φαντάσματα και ερημιές....Εικόνα ερήμωσης και πλήρως εγκατάλειψης


 Το Ολυμπιακό χωριό ανήκει διοικητικά στο Δήμο Αχαρνών, αλλά είναι τελείως παρατημένο όχι μόνο δεν έκαναν κάτι να δώσουν ζωή κίνηση στο χωριό, αλλά το αντίθετο συμβαίνει άφησαν να το λεηλατήσουν, και το εγκατέλειψαν τελείως! Δεν έχει μια καφετέρια, δεν έχει ένα σούπερ μάρκετ, δεν έχει κανένα κατάστημα. Δεν έχει ένα περίπτερο! Ολόκληρο χωριό 10.000 χιλιάδων κατοίκων έχει ένα πολύ μικρό ψιλικατζίδικο τίποτα άλλο. Μηδέν επι μηδέν= μηδέν!

Αυτοί που το κατασκευάσανε και έκαναν τα σχέδια δεν σκέφτηκαν ότι θα έμειναν άνθρωποι και ότι έπρεπε να σχεδιάσουν και μια εμπορική ζώνη για τις ανάγκες των κατοίκων; Δεν έχεις αυτοκίνητο; Τότε δεν έχεις φαγητό, δεν έχεις ΤΙΠΟΤΑ! Πάρε ταξί και πλήρωνε...Χρειάζεσαι γιατρό; Μα τι είναι αυτά που ζητάς ΠΟΛΥΤΈΛΕΙΑ είναι ο γιατρός, απλά εδώ πεθαίνεις με την ησυχία σου...Έχει μια κλινική που δεν υπάρχει γιατρός, πάρε τηλ. σου λένε και μετά από 20 με 30 ημέρες θα σου κλείσει ραντεβού αν ζεις, και μη ζητάς ειδικότητα γιατρού ότι να 'ναι αρκεί να είσαι τυχερός να σε κλείσουν ραντεβού το πιο κοντινό σε 10 ημέρες ακόμη και για να σου γράψουν φάρμακα με πληρωμή βέβαια!

Θα μπορούσε να είναι χώρος αναψυχής για χιλιάδες κατοίκους της Αττικής. Αντίθετα, το Ολυμπιακό χωριό σήμερα παρουσιάζει μια εικόνα εγκατάλειψης, η οποία εκτός του ότι δεν τιμά την κυβέρνηση, είναι αποκαλυπτική για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι 2.500 και πλέον, οικογένειες που ζουν σε αυτό. Η έλλειψη κοινωνικών δομών και καταστημάτων, σε συνδυασμό με την αραιή συγκοινωνία καθιστούν τη ζωή πολύ δύσκολη για τους νέους και ειδικά για τους ηλικιωμένους. Σήμερα το Ολυμπιακό χωριό εμφανίζει μια εικόνα τραγική, η οποία συμπληρώνεται από το εγκαταλελειμμένο συγκρότημα κτιρίων εμβαδού 22.000 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στην τρίτη είσοδο του χωριού και που πρωταγωνίστησε μαζί με άλλα ακίνητα στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Πως έβαλε το πόδι της ακόμη και εκεί η Μονή; Το κτίριο είχε περάσει στην κυριότητα της Μονής ως αντάλλαγμα για εκτάσεις που η ίδια "παραχώρησε" στο Δημόσιο --και τι εκτάσεις παραχώρησε στο Δημόσιο ουδείς γνωρίζει τι γίνανε αυτές οι εκτάσεις-οικόπεδα. Ποιος τα καρπώθηκε, ποιος τα πούλησε ποιος τα τσέπωσε, και τι έγιναν.... και εν συνεχεία η Μονή αυτά τα κτήρια του Ολυμπιακού χωριού τα υπερσύγχρονα με γραφεία, υπολογιστές, επιπλωμένα που προορίζονταν για Υπουργεία τα πούλησε η Μονή σε κυπριακή εταιρία έναντι 41 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή τα χάρισε τόσα ακίνητα. Αυτά τα κτίρια σήμερα μένουν άδεια, έχοντας υποστεί βανδαλισμούς και λεηλασίες, τα βλέπεις και τα λυπάσαι. Το αν το δημόσιο σκοπεύει να διεκδικήσει κάποια στιγμή τα ακίνητα αυτά παραμένει άγνωστο, αλλά θα πρέπει να ομολογήσουν με τι τα αντάλλαξαν και ποιος τα πήρε! Μύλος η υπόθεση με τη Μονή και το Δημόσιο. Ο ΟΕΚ λέει το Ολυμπιακό χωριό ανήκει στον ΟΑΕΔ ο δε ΟΑΕΔ λέει ότι ανήκει στον ΟΕΚ  ! Σ' αυτή τη χώρα ζούμε! Κάποιος να ενδιαφερθεί πραγματικά για το Ολυμπιακό χωριό και γι αυτούς τους ανθρώπους που μένουν εκεί υπάρχει; Ο Δήμος τα ενοίκια που ζητούσε για να ανοίξει κάποιος χώρος για καφέ ήταν απλησίαστα πίστευε ο Δήμαρχος πως νοίκιαζε χώρους στο Λονδίνο, ή στο Παρίσι αυτά που ζητούσε σε ένα χωριό ΝΤΡΟΠΗ! Και τώρα οι κάτοικοι ζουν απομονωμένοι και εγκαταλειμμένοι σα να βρίσκονται στην άκρη της Ελλάδας,  σα να ζούν σε Μεσαίωνα, αφού ούτε κατάστημα υπάρχει, ούτε σούπερ μάρκετ, ούτε χώρος για ένα καφέ, και ούτε γιατρός !

Μ.Α




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .