Τρίτη, Αυγούστου 20

ΠΕΦΤΕΙ ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ… ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΗΓΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ – ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ

Καταγραφή
Όταν φτάνουν στην Ευρώπη δηλώνουν «πρόσφυγες» και υποστηρίζουν ότι απειλείται η ζωή τους στις χώρες τους, επιστρέφουν όμως για διακοπές κάθε καλοκαίρι σε αυτές!

Χιλιάδες Αφγανοί πολίτες που έχουν ζητήσει

άσυλο στη Γερμανία έχουν επιστρέψει αεροπορικώς στη χώρα τους για διακοπές πριν επιστρέψουν στη Γερμανία, σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ του γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού RTL.

Οι αποκαλύψεις ενισχύουν το επιχείρημα των αντιμεταναστευτικών κομμάτων ότι πολλοί από αυτούς που ζητούν «καταφύγιο» στη Γερμανία καταχρώνται στην πραγματικότητα το σύστημα ασύλου και έχουν κατευθυνθεί στη Δυτική Ευρώπη μόνο και μόνο για να κερδίσουν κοινωνικές παροχές.

Οι Αφγανοί που αναφέρονται στο ρεπορτάζ μπόρεσαν να επιστρέψουν στο Αφγανιστάν με τη βοήθεια των λεγόμενων μπλε διαβατηρίων: αυτά χορηγούνται από τις γερμανικές αρχές σε πρόσφυγες που δεν διαθέτουν καμία μορφή ταυτότητας από την πατρίδα τους. Περίπου 60.000 Αφγανοί στη Γερμανία έχουν λάβει τέτοια διαβατήρια.

Οι κάτοχοι μπλε διαβατηρίων δεν έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν στη χώρα από την οποία διέφυγαν. Ωστόσο, οι Αφγανοί και τα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν καταφέρει να παρακάμψουν τον κανόνα ζητώντας τη λεγόμενη «βίζα διπλής εισόδου» από το Ιράν. Αυτό επιτρέπει στους μετανάστες να εξαπατούν τους συνοριακούς υπαλλήλους στα γερμανικά αεροδρόμια δείχνοντάς τους ότι η πραγματική χώρα προορισμού τους είναι το Ιράν.

Επειδή οι ιρανικές βίζες δεν είναι αυτοκόλλητα που κολλιούνται στο διαβατήριο αλλά βρίσκονται σε ξεχωριστό φύλλο χαρτιού, οι σφραγίδες των συνοριοφυλάκων δεν σφραγίζονται στο μπλε διαβατήριο αλλά μόνο στο φύλλο χαρτιού, το οποίο μπορεί εύκολα να πεταχτεί πριν από την επιστροφή στη Γερμανία. Η πραγματική χώρα προορισμού – το Αφγανιστάν – αποκρύπτεται έτσι.

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ αρνήθηκε ότι φταίει η ίδια ή το υπουργείο της λέγοντας: Δεν είναι δική μας δουλειά, αλλά των τοπικών αρχών μετανάστευσης, να διασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Αυτό που κάνει τις αποκαλύψεις ιδιαίτερα σοκαριστικές είναι ότι η Γερμανία έχει χαρακτηρίσει το Αφγανιστάν ως μη ασφαλή χώρα προέλευσης και έχει αρνηθεί να επαναπατρίσει μετανάστες στο Αφγανιστάν από τότε που το ισλαμικό φονταμενταλιστικό καθεστώς των Ταλιμπάν ανέλαβε ξανά την εξουσία πριν από τρία χρόνια.

Το παράδοξο είναι ότι οι απλοί Αφγανοί πολίτες, οι οποίοι αναζητούν «καταφύγιο» στη Γερμανία, δεν φαίνονται καθόλου διωκόμενοι από τους Ταλιμπάν – και είναι ευτυχείς να επιστρέφουν στην πατρίδα τους για διακοπές.

Οι Γερμανοί πολιτικοί συζητούν τους τελευταίους μήνες για το αν θα αρχίσουν να απελαύνουν επικίνδυνους Αφγανούς εγκληματίες πίσω στο Αφγανιστάν. Η συζήτηση αναζωπυρώθηκε από τη δολοφονία, τον Μάιο, ενός αστυνομικού από έναν Αφγανό αποτυχημένο αιτούντα άσυλο.

Αφγανοί και Σύροι μετανάστες ευθύνονται για μια σειρά επιθέσεων με μαχαίρι στη Γερμανία τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, η γερμανική κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει τόσο το Αφγανιστάν όσο και την εμπόλεμη Συρία ως μη ασφαλείς χώρες και απορρίπτει την απέλαση αποτυχημένων αιτούντων άσυλο από εκεί.

Η κυβέρνηση επιμένει να «προστατεύει» επικίνδυνους ξένους εγκληματίες, παρά το γεγονός ότι το καθεστώς των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν δήλωσε πρόθυμο να συνεργαστεί με τη Γερμανία για τις απελάσεις. Ξεχωριστά, ένα γερμανικό δικαστήριο αποφάνθηκε τον περασμένο μήνα ότι δεν υπάρχει πλέον γενικός κίνδυνος για όλους τους πολίτες στη Συρία, πράγμα που θεωρητικά σημαίνει ότι οι επικίνδυνοι Σύροι εγκληματίες θα μπορούσαν να απελαθούν νόμιμα πίσω στη χώρα τους.

Στα τέλη του περασμένου έτους ζούσαν στη Γερμανία σχεδόν ένα εκατομμύριο Σύροι και περισσότεροι από 400.000 Αφγανοί. Οι Σύροι ήταν η μεγαλύτερη ομάδα αιτούντων άσυλο το 2024: περίπου 38.000 υπέβαλαν αίτηση ασύλου, ακολουθούμενοι από 20.000 Αφγανούς (η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα).

Ο Γιόαχιμ Σταμπ, αρμόδιος επίτροπος της γερμανικής κυβέρνησης για θέματα μετανάστευσης, ζήτησε την απέλαση των Αφγανών που έχουν καθεστώς ασύλου στη Γερμανία αλλά έχουν πάει για διακοπές στο Αφγανιστάν. «Η Γερμανία πρέπει να παραμείνει κοσμοπολίτικη, αλλά όχι ηλίθια», δήλωσε.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χούμπερτ Αϊβάνγκερ κάλεσε την Φέιζερ «να σταματήσει αμέσως αυτή την απάτη», ανακοινώνοντας ότι: Όποιος έρχεται από το Αφγανιστάν ως αιτών άσυλο, για παράδειγμα, επειδή υποτίθεται ότι διώκεται εκεί, και στη συνέχεια επιστρέφει εκεί για διακοπές, πρέπει να του αφαιρεθεί αμέσως η άδεια παραμονής και να ακυρωθούν εντελώς τα επιδόματα.

Η αποκάλυψη του RTL για τους Αφγανούς πρόσφυγες που κάνουν διακοπές φαίνεται ότι πέρασε απαρατήρητη από την οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Διεθνής Αμνηστία, η οποία επέκρινε τη γερμανική κυβέρνηση ότι σχεδιάζει να μειώσει τη χρηματοδότηση του προγράμματός της που επιτρέπει σε πολλούς Αφγανούς να εισέλθουν νόμιμα στη Γερμανία. Από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία πριν από τρία χρόνια, στο Αφγανιστάν ασκείται αυθαίρετη δικαιοσύνη, συμπεριλαμβανομένων των βασανιστηρίων και της κακομεταχείρισης, υποστηρίζει η Αμνηστία.

Φαίνεται ότι οι Αφγανοί που κάνουν διακοπές δεν συμμερίζονται τη ζοφερή άποψη της Αμνηστίας για την πατρίδα τους.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a0%ce%95%ce%a6%ce%a4%ce%95%ce%99-%ce%a7%ce%9f%ce%9d%ce%a4%ce%a1%ce%9f-%ce%94%ce%9f%ce%a5%ce%9b%ce%95%ce%9c%ce%91-%ce%91%ce%9b%ce%9b%ce%91-%ce%9a%ce%91%ce%a0%ce%9f%ce%99%ce%91-%ce%a3%ce%a4%ce%99/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .