Αναλυτικά, σε εθνικό επίπεδο, τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό, καταγράφηκαν στη Ρουμανία (32%), στη Βουλγαρία (30%), στην Ισπανία (26,5%) και στην Ελλάδα (26,1%).
Σε περιφερειακό επίπεδο, τα υψηλότερα ποσοστά κινδύνου φτώχεις ή κοινωνικού αποκλεισμού καταγράφηκαν στις υπερπόντιες περιφέρειες της Γαλλίας, στη νότια Ιταλία και στις αγροτικές περιφέρειες της Ρουμανίας.
Το 2023, τα άτομα που ζούσαν στις πρωτεύουσες ορισμένων χωρών της ΕΕ
είχαν γενικά λιγότερες πιθανότητες να διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας ή
κοινωνικού αποκλεισμού από εκείνα που ζούσαν στις υπόλοιπες περιοχές της
χώρας.
Αυτή η διαφορά ήταν πιο έντονη στη Ρουμανία, όπου το ποσοστό σε εθνικό επίπεδο ήταν 32,0%, με μόλις 12,3% στο Βουκουρέστι.
Ομοίως, στην Πολωνία, το εθνικό ποσοστό ήταν 16,3%, ενώ στη Βαρσοβία ήταν μόλις 8,9%.
Στην Κροατία, το εθνικό ποσοστό ήταν 20,7%, ενώ στο Ζέγκρεμπ 11,9%.
Αντίθετη τάση παρατηρήθηκε στο Βέλγιο και την Αυστρία, όπου το ποσοστό των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού σε Βρυξέλλες (37,6%) και Βιέννη (29,5%) ήταν σημαντικά υψηλότερο από τους εθνικούς μέσους όρους 18,6% και 17,7%, αντίστοιχα.
Τα ποσοστά στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα, τα υψηλότερα ποσοστά ανθρώπων που ήταν αντιμέτωπα με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 2023 καταγράφηκαν στην Πελοπόννησο (35,7%), τη Δυτική Ελλάδα (35,2%), τη Δυτική Μακεδονία (32,7%), την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (31,9%) και το Βόρειο Αιγαίο (30,4%). Στην Αττική το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 22,7%.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.
Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .