Κυριακή, Ιουνίου 9

ΣΗΚΩΣΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΕ ΟΛΑ ΡΟΔΙΝΑ. ΣΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΦΕΡΕ ΚΙ ΕΝΑ ΜΑΝΤΗΛΙ ΓΙΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΖΟΥΝ. ΔΩΣΙΛΟΓΕ...

samaras-merkel-tsolak

H κυβέρνηση απέτρεψε την αποσταθεροποίηση της χώρας και έχει ανατρέψει την κατάσταση, διαψεύδοντας τους επαγγελματίες καταστραφολόγους που «φθάνουν ακόμα και στα όρια υπονόμευσης της χώρας», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη.
«Αποτρέψαμε την αποσταθεροποίηση της χώρας» και τώρα «μας απομένει πολλή δουλειά για να μη βρεθούμε εκεί που αρχίσαμε», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του και στους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους.
Στο σημείο αυτό χαρακτήρισε πρωτοφανή, αλλά και σωτήρια για τη χώρα, την τρικομματική συνεργασία. Πετύχαμε, είπε, όλοι μαζί παρά τις ιδεολογικές διαφωνίες και μίλησε για κοινή επιτυχία.
Από το Grexit έχουμε φθάσει στο Grecovery επανέλαβε, αλλά μερικοί, παρατήρησε εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το αντέχουν αυτό και φθάνουν στα όρια της υπονόμευσης της χώρας, διώχνοντας επενδυτές, επιχειρώντας ματαίωση επενδύσεων, «για να μην έρθουν χρήματα
στην Ελλάδα να μην πιάσουμε τους στοχους μας, να μη βγούμε από το μνημόνιο», αλλά «αυτή τη χάρη όμως, εμείς δεν θα τους την κάνουμε».
Απαντώντας σε αυτούς που «είτε από πρόθεση ή από σύγχυση επιχειρούν την υπονομευση της χώρας», ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως ο λαϊκισμός τους πλέον χάνει έδαφος.
«Πανηγύριζαν κάποιοι και μας έλεγαν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Κύπρου», όταν αρχικά είπε «όχι» στην απόφαση του Eurogroup, «μετά όμως κατάπιαν τη γλώσσα τους» και τώρα αποδεικνύεται πόσο δύσκολη θα ήταν η τύχη του Ελληνισμού αν ακούγαμε τις υποδείξεις τους.
Σήμερα συνέχισε, ανακάλυψαν και τα σφάλματα του πρώτου μνημονίου, για το οποίο όπως υπενθύμισε, η Ν.Δ. είχε εξ αρχής εκφράσει τις ενστάσεις της επισημαίνοντας τα σφάλματα του ΔΝΤ, και αναφορικά με το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συζήτηση στη Βουλή, είπε ότι «θα την έχουν, αλλά στην ώρα της».
«Μας κατηγορήσαν ότι δεν στηρίξαμε το πρώτο μνημόνιο ... Δεν το στηρίξαμε γιατί ήταν λάθος η συνταγή... Τότε δεν εισακουστήκαμε και η ζημιά έγινε» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και σήμερα «το ομολογούν και κάποιοι από αυτούς που το επέβαλαν».
Όποιος, όμως, αγαπά τη χώρα δεν προσπαθεί να δικαιωθεί κοιτώντας πίσω στις αποτυχίες, αλλά κοιτά να τις επαναρθώσει, δεν κοιτάει πίσω κοιτάει μπροστά, υπογράμμισε χαρακτηριστικά και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες θα παραμείνουν όρθιοι.
Για τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Σαμαράς είπε ότι ζητάει το θρόνο της εξουσίας βρίζοντας τον τόπο του, αλλά θα έχει από το λαό «αυτοκρατορική απομόνωση». «Όσο βλέπουν το φάσμα της καταστροφής να απομακρύνεται οριστικά , τόσο περισσότερο παραληρούν, επειδή διαψεύδονται οι επιθυμίες τους και τα σχέδιά τους, ήδη άρχισε η γκρίνια ανάμεσά τους: οι συνιστώσες τους, που δεν θέλουν να διαλυθούν, οι αντιφάσεις τους που δεν παύουν να έρχονται στην επιφάνεια, κάθε μέρα κι άλλη άποψη, κάθε συνιστώσα κι άλλη θέση», αλλά όλα αυτά, παρατήρησε, δεν κρύβονται πίσω από τις κορώνες λαϊκισμού, δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν, γιατί αν θέλουν να διαλύσουν τις συνιστώσες τους, τότε για ποιο λόγο μιλούν πιο ακραία και από τις πιο ακραίες συνιστώσες;»
Αντίθετα, τόνισε, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι τραβούν κουπί χωρίς να κακολογούν τον τόπο, και με διαφωνίες, αλλά και πάλι για το καλό του τόπου. «Κωπηλασία χρέους όπως θα έλεγε και ποιητής», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Ελλάδα και Κύπρος προπύργια σταθερότητας στην Ευρώπη
Με αφορμή εξάλλου το θέμα του προσυνεδρίου (σ.σ. Ασφαλής Ελλάδα στο διεθνές γίγνεσθαι) αλλά και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να μείνουν σταθερές στην Ευρώπη, λειτουργώντας ως προπύργια σταθερότητας και «να μη γίνουν οι κερκοπορτες από τις οποίες θα περάσει η αστάθεια στην Ευρώπη».
Η Ελλάδα είπε, σταθεροποιείται στην Ευρώπη και μαζί με την Κύπρο, αναδεικνύει νέους σημαντικούς ρόλους για τον ελληνισμό.
Για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, σημείωσε πως έχει σταματήσει η αθρόα εισροή λαθρομεταναστών, επαναλαμβάνοντας το αίτημα της Ελλάδας για κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα. Εμείς δεν πυροβολούμε γυναικόπεδα ούτε βυθίζουμε πλοία με μετανάστες, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε και μία άοπλη εισβολή, ανέφερε μεταξύ άλλων.
Όσον αφορά τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, εκτίμησε ότι είναι προς το συμφέρον της Ε.Ε. να βοηθήσει τα κράτη - μέλη (Ελλάδα και Κύπρο), ώστε να αναπτύξει τους δικούς της ενεργειακούς πόρους, δεδομένου όπως είπε, ότι είναι εξαρτημένη από τους μη ευρωπαίους προμηθευτές.
Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως η ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ είναι εθνική υπόθεση. Η ανακήρυξή της, διεμήνυσε, θα γίνει με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο τοπικών ανταγωνισμών και εδώ, υποστήριξε, πρέπει να παρέμβει η Ένωση.
Στην αναφορά του στις κινεζικές επενδύσεις και τα λιμάνια της χώρας, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή έχει πλήρως δικαιωθεί (αναφορά που καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους - μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής). Αν δεν σπάσουμε, όμως, αυγά μέσα στην Ελλάδα, οι κοσμογονικές αλλαγές που συμβαίνουν, απλά θα μας παρακάμψουν και θα είμαστε οι μεγάλοι απόντες, προειδοποίησε.
Ανακεφαλαιώνοντας, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους «τρεις καίριους ρόλους» που πρέπει να διαδραματίσει η Ελλάδα για λογαριασμό, όπως είπε, της Ευρώπης, αλλά με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον : ως επένδυση ασφαλείας στην Ευρώπη, ως λύση στο πρόβλημα της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από ξένους προμηθευτές και τέλος ως πύλη για τις εμπορικές σχέσεις Κίνας Ευρώπης.
Για να μην παρεξηγούμαστε το κείμενο είναι από καθεστωτικό μέσο
makeleio.gr