Σάββατο, Φεβρουαρίου 1

ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ… ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΜΕ ΤΟ «ΠΛΩΤΟ ΦΡΑΓΜΑ» ΤΩΝ ΚΟΥΛΗΔΩΝ!

Την θυμηδία προκαλεί το νέο επικοινωνιακό τρυκ της απελπισμένης κυβέρνησης των Κούληδων, για να καλλιεργήσει ψεύτικες ελπίδες, να καθησυχάσει τους αφελείς και να κερδίσει λίγο χρόνο, με τα «πλωτά φράγματα», που δήθεν θα αποτρέψουν την λαθρομετανάστευση.
Έτσι, εκτός από το κράξιμο που πέφτει ακόμα κι από τα πιο σεσημασμένα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια των Κούληδων («αμφιβόλου αποτελεσματικότητας μέτρο» το χαρακτηρίζει το «Πρώτο Θέμα»), στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και  τα ρεπορτάζ του ξένου τύπου. 
Η γερμανική Suddeutsche Zeitung αναφέρει σχετικά:
«Μία ακριβή και παράλογη ιδέα. Το φράγμα που αναβοσβήνει και εκτείνεται σε μήκος τριών χιλιομέτρων μάλλον δεν πρόκειται να γίνει φόβητρο, γιατί εύκολα μπορεί να παρακαμφθεί. Άλλωστε η Ελλάδα δεν μπορεί να περιφράξει όλα της τα νησιά μπροστά στα τουρκικά παράλια».
Για το ίδιο θέμα, η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού DER SPIEGEL σχολιάζει: «Αυτό το σχέδιο, που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ελληνικές αρχές, θυμίζει το συνοριακό τείχος του Ντόναλντ Τραμπ. Ούτε στην Ελλάδα γνωρίζουν πώς ακριβώς μπορεί να λειτουργήσει. Αλλά αυτό που ήδη γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για πράξη απελπισίας».
Η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, χαρακτηρίζει το μέτρο επικοινωνιακή φούσκα εσωτερικής κατανάλωσης: «το σχέδιο για πλωτά φράγματα θεωρείται εσωτερικοπολιτικός ελιγμός λόγω της αυξανόμενης δυσαρέσκειας για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα. Για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι συνεχείς ροές σημαίνουν πολιτικό κόστος».
(ΥΓ): «Μια ακριβή ιδέα»; Εμ πως αλλιώς θα κονομήσει ο «εθνικόφρων» που θα το φτιάσει; Ας είναι καλά τα κορόιδα που το πληρώνουν!https://ethnikismos.net