Δευτέρα, Απριλίου 20

Τα τρία σκάνδαλα με τα voucher της «αρπαχτής»

Τα τρία σκάνδαλα με τα voucher της «αρπαχτής» - dailythess ...
Tο πρώτο σκάνδαλο είναι ο ορισμός της «αρπαχτής»: Εν μέσω πανδημίας, και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση μοιράζει σχεδόν 85 εκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτικά ΚΕΚ αγνώστου… ταυτότητας, αξιοπιστίας και ιδιοκτησίας.
Το δεύτερο σκάνδαλο είναι ο..

ευτελισμός χιλιάδων νέων επιστημόνων. Εχοντας πτυχία, μεταπτυχιακά, ακόμη και διδακτορικά, υποχρεώνονται να «καταρτιστούν» με τηλεεκπαίδευση επιπέδου google translate και copy paste για να πάρουν ένα voucher 600 ευρώ. Καλούνται να μάθουν τι εστί… «Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις και Ελέγχου Λοιμώχθηκαν», απλώς και μόνον για να φθάσουν στις τσέπες του κάθε ιδιοκτήτη 470 ευρώ ανά… καταρτιζόμενο επιστήμονα.
Το τρίτο σκάνδαλο είναι η απόπειρα ολοκληρωτικού πνιγμού της απάτης απ’ όλα τα δήθεν «μεγάλα» και «έγκυρα» μέσα ενημέρωσης - τηλεοπτικά, έντυπα και διαδικτυακά» - τα οποία, παρεμπιπτόντως, έχουν επίσης λάβει εκατομμύρια ευρώ είτε με την αναστολή της πληρωμής της δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες, είτε μέσω της διαφημιστικής καμπάνιας για την πανδημία.
Πλημμύρισαν από την Πέμπτη τα social media με τα voucher της ντροπής, έγιναν viral τα ευτράπελα και τα μαργαριτάρια που πλάσαραν ως «τηλε-εκπαίδευση» οι πλατφόρμες των ΚΕΚ στους επιστήμονες - από την διδασκαλία για το τι είναι το… Facebook και το twitter έως τις μεταφρασμένες από την Google οδηγίες του τύπου «μετζη του νεουκτη» -, αλλά στα mainstream μέσα ενημέρωσης δεν γράφτηκε, και δεν έπαιξε, ούτε μονόστηλο.
Πρόκειται για το πάρτι που ξεκίνησε με την ΠΝΠ του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για την δήθεν ενίσχυση των επιστημόνων που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού. Και την έκταση αυτού του πάρτι αποκαλύπτουν πλήρως οι απλοί αριθμοί. Το πρόγραμμα voucher του υπουργού Εργασίας έχει συνολικό ύψος 192.965.940 ευρώ. Εξ αυτού επρόκειτο να επωφεληθούν 180.342 επιστήμονες με την υποχρέωση να «τηλεκαταρτιστούν» σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης. Οσοι επιστήμονες πήραν το voucher για την τηλεκατάρτιση πήραν και 600 ευρώ, ενώ άλλα 470 ευρώ πάνε, για κάθε επιστήμονα στους ιδιοκτήτες των ΚΕΚ που παρέχουν την… δια βίου μάθηση.