Πέμπτη, Οκτωβρίου 29

Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Κακοκαιρία κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας αναμένεται την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα νησιά του Ιονίου και στα ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα νότια, ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν

στα νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη και προς το βράδυ στο Ανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 22, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 13 έως 22, στα νότια ηπειρωτικά από 15 έως 24, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 22, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 17 έως 24, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 17 έως 23 και στην Κρήτη από 17 έως 26 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι 4 έως 6 και αργότερα 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, σταδιακά όμως και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι άνεμοι θα γίνουν σταδιακά νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και από το πρωί έως το απόγευμα πρόσκαιρα 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 και στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .