Σάββατο, Ιουνίου 3

Νόνικα Γαληνέα: Η τελευταία της δημόσια εμφάνιση

 Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 84 ετών άφησε η Νόνικα Γαληνέα. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η Χριστίνα Πολίτη, η οποία την αποχαιρέτησε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με μια κοινή τους φωτογραφία.

«Αντίο αγαπημένη Nόνικα. Ήσουν πραγματικά one of a kind 💜 . A legend #cosmopoliti #nonikagalinea #ripnonika», έγραψε η Χριστίνα Πολίτη.

Μέχρι το τέλος ήταν στο πλευρό της η οικογένειά της και οι κόρες της. Μία από αυτές, η Αριέττα Μουτούση έχει επίσης σημαντική καριέρα ως ηθοποιός.

Στην τελευταία της εμφάνιση το 2019, η Νόνικα Γαληνέα είχε πάει στο θέατρο Βράχων προκειμένου να καμαρώσει την κόρη της, Αμαλία στην παράσταση “Οιδίπους Τύραννος”, στην οποία έπαιζε.

Μάλιστα, μπροστά στον φωτογραφικό φακό και στις τηλεοπτικές κάμερες, μαμά και κόρη είχαν ανταλλάξει μία θερμή αγκαλιά και λόγια αγάπης.

Η Νόνικα Γαληνέα έχει 3 κόρες. Η Αριέττα και η Αλεξία είναι δίδυμες, ενώ τόσο ή Αριέττα όσο και η Αμαλία έχουν ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού.

Ο πατέρας της ήταν ο Πέτρος Γαληνέας, δικηγόρος από την Καρδαμύλη της Μάνης ο οποίος διετέλεσε διευθυντής των Μύλων Αγίου Γεωργίου. Αργότερα διατηρούσε γραφείο στην οδό Νίκης όπου διαχειριζόταν περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Μυταράκη από όπου προερχόταν η δεύτερη σύζυγός του.

Μητέρα της η Θεοδοσία (Dorette) Kαραϊωσηφόγλου (1912-2010) η οποία κατόπιν του χωρισμού της με τον Πέτρο Γαληνέα, παντρεύτηκε τον Αλέξανδρο Παναγιωτόπουλο με τον οποίο απέκτησε ένα γιο. Τρίτος σύζυγός της ήταν ο εφοπλιστής και τραπεζίτης Στρατής Ανδρεάδης (1905-1989).

Η Νόνικα Γαληνέα φοίτησε στο δημοτικό σχολείο Μακρή και στην ηλικία των 14 ετών μεταγράφηκε στη Φλωρεντία. Τον επόμενο χρόνο πήγε στο αγγλικό σχολείο Montre-Satelard School στην Ελβετία, και στην ηλικία των 18 εγγράφηκε στο Densons Secretarial College στο Λονδίνο. Κατόπιν σπούδασε στο Weber Douglas School of Singing and dramatic art.

 Govastiletto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .