Τετάρτη, Μαΐου 8

ΚΟΜΜΕΝΑ ΟΛΑ===Τέλος σε επιδόματα και παροχές βάζει ο Κούλης

 Απροστάτευτοι αφήνονται οι Έλληνες καταναλωτές, που βιώνουν καθημερινά την ακρίβεια που καλπάζει στα τρόφιμα και στη βενζίνη.

Οριστικό τέλος σε παροχές και επιδόματα βάζει φέτος η κυβέρνηση, η οποία έχει αρχίσει να δημιουργεί έναν «κουμπαρά» για το ερχόμενο έτος, που ενεργοποιείται με το νέο Σύμφωνο

Σταθερότητας.

Στην πράξη, η κυβέρνηση δεν θα διανείμει ούτε ευρώ από την υπέρβαση των φορολογικών εσόδων που καταγράφεται στον Προϋπολογισμό, προκειμένου αυτά τα χρήματα να μπορεί να τα διαθέσει το 2025 σε μόνιμες φοροελαφρύνσεις.

Με αυτόν τον τρόπο αφήνονται απροστάτευτοι οι Έλληνες καταναλωτές, που βιώνουν καθημερινά την ακρίβεια που καλπάζει στα τρόφιμα και στη βενζίνη.

Είναι ενδεικτικό ότι το πρώτο τρίμηνο του 2024 τα 451.000.000 ευρώ εκ των 598.000.000 ευρώ που ήταν η υπέρβαση των στόχων των φορολογικών εσόδων προήλθαν από την καταβολή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.

Μάλιστα, σύμφωνα με κύκλους του οικονομικού επιτελείου, το πρώτο εξάμηνο του έτους οι εισπράξεις θα κλείσουν στα 28 δισ. ευρώ και στο δεύτερο εξάμηνο θα επιτευχθεί νέο ρεκόρ εσόδων, που θα αγγίξουν τα 35 δισ. ευρώ.

Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών διευκρίνιζε πως, παρά την υπέρβαση των εσόδων έναντι των στόχων, η κυβέρνηση θα παραμείνει προσηλωμένη στους νέους δημοσιονομικούς κανόνες, βάζοντας τέλος και στα σενάρια για διανομή μιας νέας επιταγής ακρίβειας ακόμα και πριν από τα Χριστούγεννα, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται πως το 2024 πιθανότατα θα είναι η τελευταία χρονιά που θα επιτρέπεται να ανακοινωθούν έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις μεσούσης της χρονιάς, όπως γινόταν επί μία δεκαετία.

Οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της Ε.Ε. βάζουν φρένο στην παροχολογία και απαγορεύουν «δώρα» αν προκύψει υπερπλεόνασμα. Στο μέλλον οι όποιες ενισχύσεις πρέπει να προϋπολογίζονται σε ετήσια ή μόνιμη βάση και όχι να ανακοινώνονται μεσούσης της χρονιάς σαν πρόσθετα μέτρα για έκτακτους λόγους και σκοπούς – ούτε φυσικά ως προεκλογικές παροχές πριν από τις κάλπες.

Το φθινόπωρο θα αξιολογηθεί αν το 2023 ήταν το τελευταίο έτος που μπόρεσαν να δοθούν έκτακτες παροχές τέτοιου τύπου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .