Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 1

Πτώση 35% στο τζίρο η αποτίμηση των θερινών εκπτώσεων

Πτώση 35% στο τζίρο η αποτίμηση των θερινών εκπτώσεων 

Δύσκολος θα είναι και ο φετινός χειμώνας

Τελευταία επίσημη μέρα των εκπτώσεων σήμερα και οι καταναλωτές βγήκαν στους δρόμους για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που από το πρωί γέμισαν την οδό Ερμού προσπαθώντας να εντοπίσουν τις καλύτερες ευκαιρίες.

Παρόλα αυτά η αποτίμηση των φετινών θερινών εκπτώσεων δείχνει σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του εμπορικού συλλόγου Αθηνών μία πτώση στο τζίρο της τάξεως
του 35-40%.

Τόσο οι μειώσεις στους μισθούς όσο και γενικότερα το κακό οικονομικό κλίμα, η αβεβαιότητα για το μέλλον και η άσχημη ψυχολογία των καταναλωτών έχουν συμβάλει στην μειωμένη εμπορική κίνηση αλλά και σε διστακτικότητα στην τέλεση αγορών.

Αρκετοί έμποροι έχουν προχωρήσει σε προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων τους αλλά και σε συγκράτηση των τιμών των προϊόντων, ενώ δηλώνουν πως ανεπίσημα οι προσφορές θα διατηρηθούν για αρκετές μέρες ακόμα μετά το τέλος των εκπτώσεων σε μία προσπάθεια τόνωσης της αγοράς.

Εξάλλου όπως δήλωσε στο newsbeast.gr ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αθηνών Παναγής Καρέλλας, οι προσφορές στα καταστήματα υπήρχαν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς σε μια προσπάθεια να κινηθεί η αγορά.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .