Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27

«Να τους διώξουμε πριν χρεοκοπήσουν την Ελλάδα»

«Να τους διώξουμε πριν χρεοκοπήσουν την Ελλάδα»Κάλεσμα σε κινητοποίηση ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές απηύθυνε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη, όπου παρευρέθηκε σε συλλαλητήριο κατά της εφεδρείας.
"Να τους στείλουμε στην εφεδρεία, να τους διώξουμε πριν χρεοκοπήσουν την Ελλάδα για τα καλά", ζήτησε για την κυβέρνηση και την τρόϊκα, ο Αλέξης Τσίπρας. "Ή οι εργαζόμενοι κι οι νέοι θα βρεθούν σε εφεδρεία, ή η κυβέρνηση θα βρεθεί στην εφεδρεία και η τρόϊκα. Σ' αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσουμε όλοι. Θα τους αφήσουμε να βάλουν τη ζωή μας, τα όνειρα μας σε εφεδρεία, ή μια και καλή θα τους δείξουμε εμείς
τον δρόμο προς την εφεδρεία;", αναρρωτήθηκε.
Πρότεινε επίσης και αυτός να "μπλοκάρουν" οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς που απειλούνται τη διαδικασία αποστολής των στοιχείων για το πλεονάζον προσωπικό. Αντίθετα, προέτρεψε να στείλουν στα συναρμόδια υπουργεία τις λίστες με τις οργανικές θέσεις και τα δεκάδες κενά που πρέπει να καλυφθούν άμεσα.
"Σήμερα στέλνουν παντού, σε όλους τους Οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, χαρτιά και καλούν τους Οργανισμούς να απαντήσουν με συνθέσεις του πλεονάζοντος προσωπικού. Ποιού πλεονάζοντος, όμως, προσωπικού; Ποιοί Οργανισμοί είναι αυτοί που έχουν πλεονάζον προσωπικό; Το παραμύθι αυτό πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Η χώρα μας είναι η χώρα με τον τρίτο μικρότερο δημόσιο τομέα στην ΕΕ και με τον τέταρτο φθηνότερο δημόσιο τομέα την Ένωση. Αν κάπου υπάρχει πλεονάζον προσωπικό - και αυτό το γνωρίζουν πια όλοι οι Ελληνες και όλες οι Ελληνίδες- είναι στην κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Εκεί βρίσκεται. Στο υπουργικό του συμβούλιο, βρίσκεται το πλεονάζον προσωπικό. Κι εμείς λέμε ότι αυτές οι επιλογές είναι αντισυνταγματικές, είναι παράνομες και ότι οι Οργανισμοί, που καλούνται να δώσουν λίστες, με το πλεονάζον προσωπικό, που θα τεθεί σε εφεδρεία, θα πρέπει όχι μονάχα να μην απαντήσουν με λίστες μαύρες του εργασιακού θανάτου - γιατί η εφεδρεία ίσον απόλυση και να αφήσουν τα καλαμπούρια- αλλά πρέπει να απαντήσουν δίνοντας το οργανόγραμμα, τις οργανικές θέσεις της κάθε δημόσιας επιχείρησης, καθώς και τα δεκάδες οργανικά κενά που πρέπει άμεσα να καλυφθούν".
"Τώρα που συνειδητοποιούν ότι το Μνημόνιο είναι αυτό που μας οδηγεί στη χρεοκοπία, μιλάνε για κούρεμα 50% και το κύριο ερώτημα είναι ποιος θα κουρέψει ποιον; Τι θα κουρέψουν; Τα έσοδα, τα κέρδη, των Τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, ή τα εισοδήματα και τα δικαιώματα των εργαζόμενων και της κοινωνίας; Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη. Το μόνο που θα κουρέψουν αυτοί είναι τα εισοδήματα και τα δικαιώματα των εργαζόμενων και της κοινωνίας. Εμείς έχουμε την απάντηση: Κούρεμα στα κέρδη του κεφαλαίου και των Τραπεζών, εφεδρεία στην Τρόϊκα και στην κυβέρνηση", είπε ο κ.Τσίπρας.
"Εμείς λέμε καμιά απόλυση. Γιατί αν σήμερα κάνουν 20.000, αύριο θα προχωρήσουν στις 70.000, που, χωρίς ντροπή, αναγγέλλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος", υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: "Καμιά απόλυση, κανένα χαρτί απόλυσης, καμιά λίστα της ντροπής να μην φτάσει στα χέρια αυτής της κυβέρνησης, που, εθελόδουλη, παραδίδει τη χώρα και την κοινωνία στον Καιάδα. Εμείς πρέπει να απαντήσουμε: Πολύ σας ανεχτήκαμε. Είναι ώρα να μπείτε οριστικά στην εφεδρεία. Όλο αυτό το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων εξουσίας, που μας έφερε σήμερα ως εδώ"..ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .