Τρίτη, Ιανουαρίου 29

ΠΗΓΕ ΝΑ «ΑΝΤΑΜΩΣΕΙ» ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ... ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΤΕΡΤΙΛΗ


ntertilispate

ΠΗΓΕ ΝΑ «ΑΝΤΑΜΩΣΕΙ» ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ...
Η κηδεία του «σκληρού» της Χούντας, Νικόλαου Ντερτιλή, που εξέπνευσε σε ηλικία 92 ετών από παθολογικά αίτια στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», προκαλεί «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση, αφού υπάρχουν φόβοι πως θα εξελιχθεί σε ... ακροδεξιό συλλαλητήριο, με την Χρυσή Αυγή και άλλους εθνικιστικούς σχηματισμούς, να δίνουν δυναμικό παρών.

syzygos
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ Ν. ΝΤΕΡΤΙΛΗ
Η κηδεία του θα γίνει στις 10.00 το πρωί της Πέμπτης στο Α΄ νεκροταφείο και θα τελεστεί με ευθύνη της νύφης του, της συζύγου δηλαδή του γιου του Βασίλη Ντερτιλή,  που έφυγε από την ζωή μόλις πριν λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Νοέμβριου του 2012.
stefafani
Ιδιαίτερη συγκίνηση στην κηδεία του γιου του είχε προκαλέσει το στεφάνι του Νικόλαου Ντερτιλή που έγραφε «Γενναίε γιε μου, καλή αντάμωση»... Η αντάμωση αυτή δεν άργησε να έρθει...
«Θα πεθάνω ως Στρατιώτης και Επαναστάτης»
Ο Ντερτιλής, καταδικάστηκε το 1975 σε ισόβια κάθειρξη, για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, στα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973.
Έως τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, ήταν ο μοναδικός από τους «απριλιανούς» παρέμεινε έγκλειστος στην ΣΤ' πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, για 36 χρόνια, αφού εμφανιζόταν πεισματικά αντίθετος, στο ενδεχόμενο να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης.
Στην ιστοσελίδα της η «Χρυσή Αυγή» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έφυγε απροσκύνητος, με ψηλά το κεφάλι. Άφησε την τελευταία του πνοή, πιστός στο λόγο της στρατιωτικής του Τιμής, ένας ξεχωριστός Έλληνας, ένας Στρατιώτης, που είχε χύσει το αίμα του για την Πατρίδα, στο πεδίο της μάχης και που τα στήθη του κοσμούσαν παράσημα ανδρείας! Ο Στρατηγός Ντερτιλής είναι νεκρός. Έφυγε από τον κόσμο αυτό χωρίς να υπογράψει δήλωση μετανοίας στους δεσμώτες του και τηρώντας στο ακέραιο τον λόγο του, ότι το αποφυλακιστήριό του μπορούν να το καρφώσουν στο φέρετρό του!»http://makeleio.gr

5 σχόλια:

  1. H συγγνώμη του Χίου

    Το τηλεοπτικό κανάλι "Κόντρα" και ο παρουσιαστής της εκπομπής "Μακελειό" Στέφανος Χίος ανακάλεσαν όλους τους χαρακτηρισμούς του παρουσιαστή κατά του αδελφού του πρωθυπουργού Νίκου Παπανδρέου και της οικογένειάς του, σε τρεις τηλεοπτικές εκπομπές (14, 21 και 22 Μαΐου 2011).
    Σε σχετική δήλωση αναγνωρίζεται ότι οι χαρακτηρισμοί ήταν "ιδιαίτερα οξείς" και τονίζεται πως "ο παρουσιαστής και ο σταθμός δηλώνουμε ότι ανακαλούμε τους παραπάνω χαρακτηρισμούς, καθώς δεν υπήρχε από μέρους μας καμία απολύτως πρόθεση να προσβάλουμε την τιμή και την υπόληψη του κ. Νίκου Παπανδρέου και της οικογένειάς του, τους οποίους τιμούμε πλήρως".
    Εμείς λέμε μπράβο σε αυτούς που έχουν τον ανδρισμό και ζητούν συγγνώμη..... Αλλά ας μας πει ο αγαπητός Χίος τότε ότι από εδώ και πέρα να τον βλέπουμε μόνο και μόνο για να γελάμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνελήφθη ο «Πυρηνάρχης» της «Χρυσής αυγής» Δράμας για το φονικό στη Λούτσα
    Φρικιαστικό έγκλημα στην Λούτσα. Ο νεαρός (ΠΜ) δολοφόνησε 20χρονο Ρουμάνο και μετά τον τσιμέντωσε. Ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του και συνελήφθη. Ένα άγριο έγκλημα έφεραν στο φως οι έρευνες της αστυνομίας στην Λούτσα.
    Όπως εξακριβώθηκε, την περασμένη Δευτέρα, ο δράστης τραυμάτισε θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο το θύμα, μέσα στο ξυλουργείο του πατέρα του, στην Αρτέμιδα. Στη συνέχεια τον τοποθέτησε μέσα σε λάκκο, τον οποίο κάλυψε με τσιμέντο.
    Η στυγερή δολοφονία του 20 χρονου παλληκαριού από τον χρυσαυγίτη φονιά ,πέρασε στα..ψιλά «ορισμένων» εφημερίδων και στη συνέχεια ‘’ άκρα του τάφου σιωπή’’.
    Αδίστακτοι φονιάδες, ψυχροί εγκληματίες , απάνθρωπα υποκείμενα. Αυτή είναι η Χρυσαυλήτες που ζητούν να μας κυβερνήσουν. Όποιος έχει αντίθετη άποψη τον ..τρώeι το τσιμέντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και φέτος πάλι στον εορτασμό του Πολυτεχνείου θα πλημμυρίσει το προαύλιο και οι γύρω δρόμοι από προσκυνητές που ξέρουν να τιμούν τους αγωνιστές της ελευθερίας και της δημοκρατίας, διατηρώντας ζωντανή τη μνήμη των ηρώων.
    Ας σταθούμε κι εμείς μπροστά στην πόρτα του Πολυτεχνείου, ταπεινοί προσκυνητές, κι ας προσευχηθούμε ν' απαλύνουν οι ψυχές όλων μας. Και η μνήμη να διδάξει σ' όλους πόσο μεγάλο είναι το αγαθό της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Ενότητα κι αποφασιστικότητα είναι το νόημα της Ειρηνικής πορείας που κλείνει κάθε χρόνο τη γιορτή.
    Στ' αυτιά μας θ' αντηχεί κάθε χρόνο αυτές τις μέρες. Εδώ Πολυτεχνείο, Εδώ Πολυτεχνείο ο Σταθμός των ελεύθερων Ελλήνων:
    Γιατί τούτος ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του.

    Ήρωες του Πολυτεχνείου,

    Από τα βάθη της ψυχής μας, σας ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσοι τα έζησαν ΞΕΡΟΥΝ!
    Κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις ! Το αίμα νερό δεν γίνεται.

    Οι νέοι έχουν δικαίωμα και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να μάθουν την αλήθεια.
    Της λευτεριάς το τίμημα ανήκει ΠΑΝΤΑ στους νέους. Ευτυχώς που υπάρχουν και νέοι και ευτυχέστερα όταν είναι και μορφωμένοι....
    Γι αυτό το Πολυτεχνείο "πονάει".
    Γιατί είναι το βάθρο της ΓΝΩΣΗΣ.
    Και η γνώση είναι Η !! δύναμη !
    " Σπάσε κυρά και το κλουβί, το αηδόνι να πετάξει
    είναι βαριά η φυλακή κι ασ είν΄κι απο μετάξι" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παλληκάρια μη κάνετε τέτοιες ευχές. Εύχομαι να μη νοιώσετε ΠΟΤΕ τι σημαίνει δικτατορία οποιασδήποτε μορφής και...χρώματος.
    Πίσω από το λόχο του κέντρου εκπαιδεύσεως της ΕΣΑ, υπάρχει ο λόχος της ΔΒΣ!
    Ακούγαμε τα παλληκάρια(νεοσύλλεκτους) που εκλαιγαν με κραυγές μέρα νύχτα και κλαίγαμε από λύπη και οργή. Επί είκοσι χρόνια είχα ΕΦΙΑΛΤΕΣ !
    Αν κάποιος νομίζει ότι υπερβάλω ή παραδοξολογώ ΔΕΧΟΜΑΙ τηλεοπτική συζήτηση οπουδήποτε και με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .