Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι κοινές δηλώσεις του Γάλλου
προέδρου και του Έλληνα πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Να σημειωθεί
ότι υπεγράφη συμφωνία για τον τουρισμό.
«Ήρθα στην Ελλάδα έπειτα από πρόσκληση του κ. Σαμαρά. Με την Ελλάδα υπάρχουν δεσμοί φιλίας, είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι, βρισκόμαστε πολύ κοντά, στηρίξαμε τη δημοκρατία» ανέφερε στην εισαγωγή της ομιλίας του ο κ. Ολάντ.
«Βρίσκομαι εδώ ως ηγέτης μιας χώρας που θέλησε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας» πρόσθεσε ο πρόεδρος της
Γαλλίας. Όσον αφορά στο πρόγραμμα λιτότητας, ο κ. Ολάντ είπε: «Έπρεπε να
γίνουν θυσίες και μεταρρυθμίσεις, αλλά πρέπει να δώσουμε ευκαιρία και
δυνατότητα στην Ελλάδα για να πετύχει τους στόχους της».«Ήρθα στην Ελλάδα έπειτα από πρόσκληση του κ. Σαμαρά. Με την Ελλάδα υπάρχουν δεσμοί φιλίας, είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι, βρισκόμαστε πολύ κοντά, στηρίξαμε τη δημοκρατία» ανέφερε στην εισαγωγή της ομιλίας του ο κ. Ολάντ.
«Βρίσκομαι εδώ ως ηγέτης μιας χώρας που θέλησε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
«Δεν ήρθα εδώ για να πουλήσω όπλα (εξοπλισμούς), το άκουσα και αυτό. Ήρθα για αλληλεγγύη» τόνισε σε μια αποστροφή των επίσημων δηλώσεών του ο Φρανσουά Ολάντ.
Ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του ανέφερε τα εξής: «Ενημέρωσα τον φίλο Γάλλο πρόεδρο για την πρόοδο της Ελλάδας, αλλά του υπενθύμισα το βαρύ τίμημα του προγράμματος. Η ύφεση και η ανεργία πλήττει την Ελλάδα».
Κατά τη διάρκεια του τετ α τετ συζητήθηκαν οι ευκαιρίες επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των κατασκευών, στην αεράμυνα και στις αποκρατικοποιήσεις.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι προσκλήθηκε στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, για να συζητήσουν το θέμα μετανάστευσης και ενίσχυσης του ταμείου για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.zougla.gr
ΗΡΘΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΟΥ ΝΑ ΔΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΙΝΔΟ ΑΛΒΑΝΟ ΜΠΑΓΛΑΝΤΕΖΟ ΑΦΡΙΚΑΝΟ Κ Λ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΣΚ΄΄Ά ΘΑ ΤΡΩΜΕ
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Βενιζέλος και η ανατροπή του ΓΑΠ
ΑπάντησηΔιαγραφήO σημερινός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος έπαιξε ανασταλτικό ρόλο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αλλά σημαντικό ρόλο στην ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτές τον ισχυρισμό προβάλει ο Marcus Walker σε εκτεταμένο ρεπορτάζ του που δημοσιεύεται στην σημερινή Wall Street Journal με τίτλο «Πως απέτυχε ένα ριζικό πρόγραμμα διάσωσης».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η πιο σαφής προσπάθεια παρεμποδισμού των μεταρρυθμίσεων από τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Κατά την διάρκεια μεταμεσονύκτιων συνομιλιών του με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ οι τελευταίοι επέμεναν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές στις οποίες είχε συμφωνήσει.
Συγκεκριμένα τον θέμα αφορούσε την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων και το κλείσιμο διαφόρων ζημιογόνων κρατικών οργανισμών. Όμως ο κ.Βενιζέλος ούτε καν ήθελε να ακούσει τίποτα απ αυτά και τους αφαίρεσε μάλιστα τον λόγο λέγοντας :
«Δεν δέχομαι να κάνω μία τεχνική συζήτηση μαζί σας» είπε. «Το θέμα είναι πολιτικό». Μετά απ' αυτή την απάντηση οι εκπρόσωποι της τρόικα σηκώθηκαν αμέσως, μάζεψαν τα έγγραφα τους και έφυγαν. Το αποτέλεσμα ήταν να καθυστερήσει η επόμενη δόση του δανείου και να υποχρεωθεί ο κ. Βενιζέλος να κάνει ξανά έκκληση στους υπουργούς των οικονομικών της ΕΕ που συναντήθηκαν στην Πολωνία τα μέσα Σεπτεμβρίου για απελευθέρωση της δόσης του δανείου.
Στο ίδιο δημοσίευμα ο Αμερικανός δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι ο κ.Βενιζέλος ακόμα και στις δυσκολότερες ώρες που περνούσε η χώρα, δρούσε με αποκλειστικό γνώμονα το ατομικό πολιτικό του συμφέρον και αναλάμβανε πρωτοβουλίες ερήμην του τ.πρωθυπουργού.
Έτσι μετά την συνάντηση στις Κάννες τον περασμένο Νοέμβριο, όπου ο κ.Παπανδρέου πρότεινε το περίφημο δημοψήφισμα (το οποίο σύμφωνα με το δημοσίευμα έγινε αποδεκτό από τους Σαρκοζί και Μέρκελ) καθώς πετούσαν πίσω στην Ελλάδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός πρότεινε να κοιμηθούν όλοι για να ξεκουραστούν. Ο ίδιος γύρισε στο πλάι και κοιμήθηκε.
Όχι όμως ο κ.Βενιζέλος. Έμεινε ξάγρυπνος και άρχισε να γράφει σε ένα χαρτί την δήλωση που θα έκανε στους δημοσιογράφους την επόμενη ημέρα σχετικά με το δημοψήφισμα. «Η θέση της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ είναι ένα ιστορικό επίτευγμα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί» έγραψε. Φτάνοντας στην Αθήνα στις 4,45 έδωσε στην δημοσιότητα την δήλωση.
Χωρίς να έχει πληροφορήσει τον κ.Παπανδρέου. Σε μερικές ημέρες η πρωθυπουργία Παπανδρέου αποτελούσε παρελθόν.Αυτοί είναι οι ισχυρισμοί ενός γνωστού δημοσιογράφου σε ένα ισχυρό «Μέσο».
ΑΦΟΥ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ
ΑπάντησηΔιαγραφή