Σάββατο, Φεβρουαρίου 22

Ραγδαίες εξελίξεις Εγκατέλειψε το Κίεβο ο Γιανουκόβιτς

Εγκατέλειψε το Κίεβο ο Γιανουκόβιτς

Φήμες ότι οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει το Προεδρικό Μέγαρο - Την "εξαφάνιση" του προέδρου επιβεβαιώνει ο Κλίτσκο

Η κατοικία του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς που απέχει περί τα 15 χλμ. από το Κίεβο είναι άδεια και αφύλακτη σήμερα και δημοσιογράφοι εισχώρησαν ελεύθερα σε αυτήν, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης. Την «εξαφάνιση» του Ουκρανού προέδρου επιβεβαίωσε και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Βιτάλι Κλίτσκο.

Ο Γιανουκόβιτς επρόκειτο να επισκεφθεί τη βορειοανατολική πόλη Χαρκίφ, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη χθες με τη μεσολάβηση της ΕΕ για την έξοδο από την κρίση.

Η ουκρανική αντιπολίτευση θα ζητήσει σήμερα τη στήριξη του κοινοβουλίου για μια απόφαση η οποία ζητεί την παραίτηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, δήλωσε εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.

"Θα καταθέσουμε το κείμενο της απόφασης με αίτημα την παραίτηση του Γιανουκόβιτς" δήλωσε η Οκσάνα Ζινοβίγεβα, εκπρόσωπος του κόμματος Ουκρανική Δημοκρατική Συμμαχία για τις Μεταρρυθμίσεις (UDAR) του Βιτάλι Κλίτσκο. "Η απόφαση αυτή θα επιτρέψει στο κοινοβούλιο να ορίσει ημερομηνία για τις πρόωρες εκλογές".

Ο Κλίτσο μιλώντας στους διαδηλωτές που παραμένουν στην πλατεία Ανεξαρτησίας δήλωσε ότι θα ζητήσει τη στήριξη των βουλευτών "για να απαλλαγούμε" από τον Γιανουκόβιτς. "Το κοινοβούλιο πρέπει να αναγκάσει τον Γιανουκόβιτς να παραιτηθεί", τόνισε.http://www.protothema.gr