Κυριακή, Οκτωβρίου 19

Καρβούνης: Η τρόικα θα φύγει από 1/1, εφόσον ....δεν υπάρχει μνημόνιο. Όμως θα υσχίουν οι νόμοι του μνημονίου και θα υπάρχει επιτήρηση

Καρβούνης: Θα υπάρξει κάτι άλλο, θα δούμε τι ακριβώς θα είναι αυτό

«Η τρόικα θα φύγει από 1/1, εφόσον δεν υπάρχει μνημόνιο. Θα υπάρξει κάτι άλλο, θα δούμε τι ακριβώς θα είναι αυτό το άλλο», δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης, μιλώντας σήμερα στον Real FM.


«Η Ελλάδα», πρόσθεσε, «πρέπει να προτείνει αυτή τη στιγμή στους εταίρους της, είναι μία υποχρέωση που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο Eurogroup του περασμένου Μαΐου, το εθνικό της σχέδιο ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων. Αυτός είναι ένας τρόπος που η χώρα ανακάμπτει».

«Με ρωτάτε αν θα υπάρχει επιτήρηση με την τρόικα να έρχεται εδώ; Δεν θα υπάρχει τέτοιο πράγμα», τόνισε ο κ. Καρβούνης και συνέχισε:

«Και αν υπάρχουν υποχρεώσεις από την Ελλάδα θα πρέπει η Ελλάδα να τις ελέγχει. Θα υπάρχει μια επιτήρηση γενικότερη, όπως υπάρχει στην ευρωζώνη.

Το τι είδους επιτήρηση θα έχουμε θα κριθεί τον επόμενο μήνα, ο οποίος είναι ο μήνας που θα γίνει ο απολογισμός των μεταρρυθμίσεων, τι έχει γίνει και τι πρέπει ακόμα να γίνει και επιπλέον ποια θα είναι η επόμενη μέρα, με μια στήριξη της Ευρώπης η οποία όπως είδατε στην ανακοίνωση είναι παντός καιρού».