Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17

Ύπουλα παιχνίδια με το βλέμμα στην κάλπη

ekloges1Αυτές τις μέρες παίζεται ένα από τα πιο ύπουλα και βρόμικα παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού. Η απελευθέρωση του βουλευτή της αυγής Μπούκουρα,οι πιέσεις ώστε να βρεθούν αποστάτες βουλευτές ανάμεσα στις τάξεις των ανελ και της δημαρ,ακόμα και ανάμεσα στην χρυσή αυγή ,δεν έχουν σκοπό την εκλογή προέδρου. Γίνονται για τις εκλογές που τελικά θα γίνουν τον φλεβάρη (είναι προαποφασισμένο μάλιστα).Αυτό που πραγματικά θέλουν να καταφέρουν είναι να αποδυναμώσουν τα αντιμνημονιακά κόμματα,αυτά που μπορούν δηλαδη να συγκηβερνήσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ που αναμφίβολα θα είναι πρώτος. Με μικρά ποσοστά δεν θα μπορούν να παίξουν κανένα ρόλο στην αυριανή κυβέρνηση που πρέπει να βγει αυτοδύναμη.
Οι αποστάτες βουλευτές των μικρών αυτών κομμάτων θα κάνουν την ζημιά στην κάλπη.Ο κόσμος θα χάσει την εμπιστοσύνη στα κόμματα που τους στηρίζουν, Ανελ, δημαρ, χρυσή Αυγή θα εκτεθούν
ανεπανόρθωτα από την στιγμή που δικοί τους βουλευτές (η πρώην δικοί τους) θα ψηφίσουν για πρόεδρο.Πολλοί ψηφοφόροι θα τους τιμωρήσουν στην κάλπη.Με χαμηλά ποσοστά των αντιμνημονιακών κομμάτων, δύο πράγματα θα συμβούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να ζητήσει συνεννόηση και εν τέλει συνεργασία από Ν.Δ, Πασοκ η ποτάμι. Και κάπου εκεί το παιχνίδι χάθηκε,η τρόικα θα μας κυβερνά πάλι.Το άλλο σενάριο είναι ακόμα χειρότερο , δηλαδή να μπορέσει η τριπλετα των προσκυνημένων στην τρόικα και στους γερμανούς,ΝΔ ,Πασοκ ποτάμι να κάνουν κυβέρνηση πλεοψηφίας.
Όπως και να έχει,όλα τα μέσα ενημερώσης στοχεύουν τελικά όχι στην δημιουργία πανικού για τους βουλευτές που θα ψηφίσουν για πρόεδρο ,αλλά για τους πολίτες ώστε να αποδυναμώσουν την αντιμνημονιακή παράταξη για τις εκλογές που σίγουρα θα έρθουν ,καθώς είναι συμφωνημένο και αποφασισμένο από Σαμαρά Βενιζέλο και τα ευρωπαϊκά αφεντικά τους.Κρατήστε αυτά που σας λέω.

Κωνσταντίνος Δροσάκης.