Παρασκευή, Μαΐου 1

Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου, Σκουρλέτης και Λαφαζάνης στις συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά

Το «παρών» στις συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς έδωσαν κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
«Η εργατική τάξη είναι ζωντανή και αναδιοργανώνει τη φωνή της» δήλωσε ο υπουργός.
Στη συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία προς την πλατεία Συντάγματος συμμετέχει ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.
«Ο κόσμος της εργασίας υπέστη μεγάλη ζημιά τα τελευταία πέντε χρόνια. Σήμερα η κυβέρνηση δίνει μια μεγάλη μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα και τον κατώτατο μισθό. Αυτός ο αγώνας είναι η καλύτερη απόδοση τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «αυτά που υποσχεθήκαμε τα τηρούμε».
«Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης παραμένουν βαθιά κόκκινες», συμπλήρωσε.
Στις συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά συμμετείχαν ακόμη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, ο  υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης και η περιφερειάχης Αττικής Ρένα Δούρου,
Σε δηλώσεις του από την πλατεία Κλαυθμώνος, ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε ότι αγώνας και αντίσταση είναι το φετινό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, Σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται σκληρά, ο ελληνικός λαός υποστηρίζει την κυβέρνηση, η οποία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, και εκτίμησε ότι η διαπραγμάτευση θα έχει θετική έκβαση.

Στην πορεία στην πλ. Κλαυθμώνος συμμετέχει επίσης και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Φωτογραφίες: Newsbeast.gr, Eurokinissi, enikos.gr, 
 ·