Δευτέρα, Αυγούστου 31

Αγώνας δρόμου Τσίπρα με στόχο την αυτοδυναμία ....---Πρέπει να σταθώ αντάξιος των προσδοκιών της Μέρκελ με εμπιστεύτηκε το τρίτο Μνημόνιο του 4ου Ράϊχ!

Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας μπροστά τους 20 μέρες μέχρι τις κάλπες.  Έχοντας επουλώσει μερικώς τα εσωκομματικά τραύματα από τη ρήξη με την Αριστερή Πλατφόρμα και μετά από ένα διήμερο ανοιχτού διαλόγου, ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει και επίσημα στην προεκλογική αρένα και έχει ως στόχο την αυτοδυναμία. 
 Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου τις επόμενες ημέρες προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το πρόγραμμα και τα ψηφοδέλτια.

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα προβληματίζονται για το κλείσιμο της ψαλίδας που έχει αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου, εκτιμούν ωστόσο ότι η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο 50% σε αντίθεση με αυτή της ΝΔ που βρίσκεται στο 75% μπορεί να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις για να επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας.
Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος του κόμματος στις ημέρες που έρχονται αναμένεται να κλιμακώσει περαιτέρω την ρητορική του ενάντια τόσο στη ΝΔ όσο και στον ίδιο τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Ένα σαφές δείγμα γραφής της πολωτικής ρητορικής που θα ακολουθήσει έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Συνδιάσκεψης, επιτείνοντας το σκληρό εκλογικό δίλημμα για τους πολίτες εάν θα επιλέξουν φυγή προς τα εμπρός με μία νέα πολιτική δύναμη ή θα επιστρέψουν στο φθαρμένο και παλαιό πολιτικό προσωπικό που έφτασε τη χώρα στο σημείο της καταστροφής. «Με ποιους θα συνεργαστούμε, διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. Με αυτούς που έκρυβαν λίστα Λαγκάρντ, με αυτούς που έπαιρναν το 3% από τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς και τα εξοπλιστικά προγράμματ;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.
Με το βλέμμα στα ψηφοδέλτια 

Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει ξανά η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το πρόγραμμα και τα ψηφοδέλτια, τα οποία πρέπει να κατατεθούν πριν τη λήξη της προθεσμίας στις 6 Σεπτεμβρίου.


Η μάχη για μια  θέση στις λίστες αναμένεται να είναι σφοδρή. Τις τελευταίες ώρες ακούγονται πολλά ονόματα  ειδικά για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας -από τον Λάκη Λαζόπουλο, μέχρι προσωπικότητες της Αριστεράς όπως ο Λαοκράτης Βάσσος  ή ο Γιάννης Θεωνάς. Πάντως, στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι υπάρχει η ευκαιρία, μετά το δυσάρεστο γεγονός της αποχώρησης συντρόφων, να ψάξουν με  μεγαλύτερη άνεση για τους κατάλληλους υποψηφίους. «Τις τελευταίες μέρες έχω γίνει δέκτης πάρα πολλών αιτημάτων σημαντικών ανθρώπων, αξιόλογων, για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια.