Παρασκευή, Απριλίου 22

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Πώς ...ένωσε τις ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ η "δικαίωση του Βενιζέλου"! H διαπλοκή, της διαπλοκής, ω διαπλοκή... τους ξεπλένει όλους & τον Αλέξη!

Από τo "PRESS-GR"
Από τον Στάθη Παλαιολόγο. 
Με παρασκήνιο συνοδεύεται ο απόηχος από την αποκάλυψη Παπακωνσταντίνου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του ζήτησε να "δώσει" τον Β. Βενιζέλο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ:
-Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης απαντώντας σε... ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το βιβλίο του Γ. Παπακωνσταντίνου και την στοχοποίηση του Β. Βενιζέλου από τον Σύριζα, έκανε την ακόλουθη δήλωση που όμως μοιάζει με γρίφο, έχει ασαφές
νόημα και δείχνει αρκετά συγκρατημένη:
«Την ερώτηση αυτή πρέπει να την απευθύνετε στον κ. Τσίπρα και στο ΣΥΡΙΖΑ, όχι σε εμάς.
Εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε αναδείξει την αξιοποίηση αυτής της υπόθεσης από το ΣΥΡΙΖΑ για την εκμετάλλευση του ΠΑΣΟΚ και μικροκομματικό όφελος».
"Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου", με αυτή τη δήλωση ο κ. Χρηστίδης είναι φανερό ότι απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά σε δικαίωση του κ. Βενιζέλου. 

-Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, σε εντελώς διαφορετικούς και οξύτατους τόνους δήλωσε: "Αυτή την περίοδο διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας ένας αδίστακτος πυρήνας τυχοδιωκτών που επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν μεθόδους μαφίας για να αντιμετωπίσουν αυτόν που θεωρούν δύσκολο αντίπαλο. Το προσπάθησαν και έσπασαν τα μούτρα τους γιατί η αλήθεια εκδικείται. Αν όμως το κόστος σε προσωπικό επίπεδο είναι η αηδία, σε εθνικό επίπεδο είναι η ταπείνωση. Γιαυτό πρέπει να φύγουν το ταχύτερο".

- Επίκλησης της παροιμίας «φωνάζει ο κλέφτης...» έκανε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ ως απάντηση στην καταγγελία του Γ. Παπακωνσταντίνου στο βιβλίο του.
«Τα δύο πιο αναξιόπιστα πρόσωπα της υπόθεσης «λίστα Λαγκάρντ», ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενιζέλος, εξακολουθούν να χρωστάνε μια καθαρή απάντηση για το πώς, την ώρα που φόρτωναν τεράστια βάρη στους Έλληνες πολίτες, εξαφάνιζαν τις λίστες μαύρου χρήματος σε συρτάρια, για να καλύψουν συγγενικά τους πρόσωπα, κολλητούς τους φίλους και πολιτικούς τους συνεργάτες» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας το βιβλίο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και τη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
«Αντί για αυτό, προσπαθούν να βγάλουν λάδι ο καθένας τον εαυτό του, κόβοντας και ράβοντας σενάρια συνωμοσίας. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγοντας από την πλευρά του να αναφερθεί στο ΠΑΣΟΚ και περιορίζοντας την κριτική του μόνο στους δύο πρώην υπουργούς.
Φαίνεται δηλαδή ότι το μεν επίσημο ΠΑΣΟΚ κρατά χαμηλά το θέμα χωρίς να αξιοποιεί την εντυπωσιακή αποκάλυψη Παπακωνσταντίνου για να επιτεθεί αποτελεσματικά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο δε ΣΥΡΙΖΑ κινείται αναλόγως απέναντι στο ΠΑΣΟΚ... 
Με άλλα λόγια για τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ η "δικαίωση του Βενιζέλου", όπως προκύπτει από το βιβλίο του Γ. Παπακωνσταντίνου, δεν έγινε αντικείμενο σοβαρής αντιπαράθεσης καθώς είναι κοινό μυστικό ότι και οι δύο πλευρές τον αντιμετωπίζουν ουσιαστικά ως αντίπαλό τους:
sibilla-gr-