Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15

Ε. Κουντουρά: «Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας τα κονόμησε καλά το Δ.Ν.Τ ! »

Ε. Κουντουρά: «Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας»

«Ο τουρισμός είναι μεγάλη και ισχυρή δύναμη για την εθνική μας οικονομία. Καταφέραμε το 2015 να επιτύχουμε ρεκόρ αφίξεων και εσόδων, που μας έδωσε μεγάλη ανάσα. Είχαμε πολλές δυσκολίες το 2016, από το Brexit μέχρι την τρομοκρατία και το πραξικόπημα. Ζητάμε σταθερότητα στην περιοχή. Χάσαμε μεγάλο μερίδιο, γι’ αυτό προσπαθούμε να στηρίξουμε σχέσεις μακροχρόνιες με όλες τις αγορές. Φέτος η χρονιά θα λήξει περίπου στο τέλος Οκτωβρίου με τη μεγάλη επιμήκυνση που καταφέραμε κι έχουμε τη χαρά να έχουμε φέτος, για πρώτη φορά ως τον Νοέμβριο. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Θεωρούμε ότι θα βοηθήσει το εθνικό μας πλεόνασμα» είπε στον Alpha 989 η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

«Ο εσωτερικός τουρισμός πήρε πια μια ανάσα και οι Έλληνες έχουν ταξιδέψει πολύ. Η προηγούμενη διοίκηση των προηγούμενων κυβερνήσεων είχε, κάποιες φορές, αστοχίες. Έχουμε τεράστιο ανταγωνισμό. Διεκδικούμε μια καλύτερη θέση κάθε φορά στην παγκόσμια κλίμακα στον τουρισμό. Φέτος έκαναν ουρές για τις βίζες. Η αύξηση των Ρώσων τουριστών είναι γύρω στο 30-40%. Μέσα στον Αύγουστο ο κος Ξυδάκης, αρμόδιος για τις βίζες, έβγαλε 120.000 επιπλέον βίζες. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και ελπίζουμε να λήξει με αυτό το πολυπόθητο 30% από τη βίζα» πρόσθεσε.

Η κα Κουντουρά ανέφερε, επίσης, ότι «έχει έρθει εδώ και η τεράστια πλατφόρμα Alibaba και έχουμε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με πάρα πολλές χώρες. Θέλουμε, επίσης, να ωφεληθεί η τοπική κοινωνία και τα τοπικά προϊόντα και να αφήνουν λεφτά και στις μικρές επιχειρήσεις. Οι ξενοδόχοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα, είναι αυτοί που τους προτρέπουν τους τουρίστες να βγουν έξω. Είναι ομαδική η όλη προσπάθεια που κάνουμε».

Επεσήμανε ότι «έχουμε ήδη πολύ μεγάλα επενδυτικά πρότζεκτ, 160 φακέλους από πέρυσι και κάποια είναι έτοιμα να αδειοδοτηθούν. Είναι επενδυτές και Έλληνες και ξένοι, χρειαζόμαστε και υποδομή. Οι υποδομές όλα αυτά τα χρόνια είχαν εγκαταλειφθεί… Το 2015 έκανα γκρίνιες στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης γιατί έπεφταν οι σοβάδες, δεν είχαν και κλιματισμό. Όλα αυτά είναι η πρώτη εικόνα της χώρας μας. Πήραμε τα ιστιοπλοϊκά από την Τουρκία, αλλά οι μαρίνες δεν ήταν έτοιμες. Η Aegean, όπου πηγαίνει, ανοίγει δρόμους και έχουμε πολύ καλή συνεργασία και με το αεροδρόμιο της Πάρου. Έχουν πενταπλασιαστεί οι αφίξεις».

Τόνισε, τέλος, ότι «θα κάνω τα πάντα να μην υπάρχουν βάρη στους επαγγελματίες του τουρισμού γιατί σηκώνουν πολλά βάρη».

ΠΗΓΗ: alpha989.com