Κυριακή, Δεκεμβρίου 4

Ανήμερα, λοιπόν, που μια νέα γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, έχασε τη ζωή της...

Nikos Roussis
Ανήμερα, λοιπόν, που μια νέα γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, έχασε τη ζωή της, εξαιτίας της ανισότητας που υπάρχει, μεταξύ ανδρών και γυναικών, στην ελληνική αγορά εργασίας, βρήκε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των δύο Φύλων, να επικρίνει όσους κάνουν σεξιστικά σχόλια σε βάρος της συμφοριασμένης και της 28χρονης, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο θλιβερό συμβάν.

Δικαιούμαι, λοιπόν, μιας και είναι γνωστές οι θέσεις μου υπέρ της ισότητας ανδρών και γυναικών σ' όλους τους τομείς και όχι μόνον στον τομέα που κάποιες γυναίκες χρησιμοποιούν το μουνί τους, για να ανέρχονται επαγγελματικά και πολιτικά, σε βάρος των ανδρών που ενδέχεται να έχουν...
πολύ καλύτερα προσόντα, να ομιλήσω εξω από τα δόντια και να ρωτήσω αυτά τα κομματικά σούργελα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας:
1.Τι έχουνε κάνει τόσα χρόνια, για τα χιλιάδες κοριτσάκια και νεαρές υπάρξεις που, για να μη χάσουν το μεροκάματο, έχουν ανεχθεί σεξουαλικές παρενοχλήσες, κωλοτριψίματα και εκβιασμούς για να "κάτσουν" στα αρσενικά αφεντικά τους.
2.Πότε ενδιαφέρθηκαν να πάνε στους χώρους εργασίας, στις φάμπρικες, στις καφετέριες και στα μπάρ και να επιβάλλουν στ' αφεντικά, όχι μόνο να μην χρησιμοποιούν σεξιστικά σχόλια σε βάρος των γυναικών-υπαλληλων τους αλλά και να μην τις γαμάνε για μια μπουκιά ψωμί.
3. Γιατί δεν ενοχλήθηκαν από τα σεξιστικά σχόλια, της κάθε κυβερνητικής αντρούκλας αλλά και από τα σεξιστικά τους υπονοούμενα και τις γαλιφιές, σε βάρος ακόμη και συναδελφων τους γυναικών στην κυβέρνηση και εντός Βουλής.
Είμαι απολύτως βέβαιος ότι, όλες αυτές οι κωλόγριες που αποτελούν την ΓΓ Ισότητας, έχουνε να δούνε καυλί πάνω από μια δεκαετία, εξυπηρετούν ηλιθιωδώς κομματικά συμφέροντα και βρήκανε ευκαιρία, να κλάσουνε μια μάντρα αρχίδια ημών των αντισεξιστών.
Περαστικά σας...
sibilla-gr-