Τρίτη, Ιανουαρίου 10

Τα πάντα για την καρέκλα της μάσας....

Η κυβέρνηση, η οποία δήλωνε ότι δεν θα δεχθεί κανένα νέο μέτρο που θα αφορά τον χρόνο πέραν της θητείας της και ότι δεν επρόκειτο να δεσμεύσει κανέναν, φαίνεται ότι και αυτή τη φορά πράττει τα ακριβώς αντίθετα.
Οπως δηλαδή συμβαίνει με όλες τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών κατά τα δύο αυτά χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση
λειτουργεί με βασικό κριτήριο τη διατήρηση της καρέκλας της εξουσίας, με συνέπεια η παραμονή της σε αυτήν να αυξάνει συνεχώς το κόστος για τους φορολογουμένους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επεξεργάζεται σενάρια για τη μείωση του ορίου του αφορολογήτου, από τα 8.600 ευρώ που είναι σήμερα, κάτω από τα 6.800 ευρώ, σε μια προσπάθεια να τα βρει με τους δανειστές που ζητούν αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα επιβαρυνθούν πλέον και άνθρωποι των 500 ευρώ μηνιαίως.
Είναι σαφές ότι οι διαπραγματευτικές παλινωδίες της κυβέρνησης Τσίπρα και οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει έναντι των πιστωτών δημιουργούν διαρκώς τετελεσμένα σε βάρος των οικονομικά ασθενέστερων. Αυτών δηλαδή που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση θα προστάτευε. Και για τον λόγο αυτό βλέπουμε σειρά αυξήσεων στους άμεσους, αλλά και στους έμμεσους φόρους, όπως στα καύσιμα, που, όχι μόνο εκτινάσσουν τις τιμές σε βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά συμπαρασύρουν προς τα πάνω και μια σειρά άλλων βασικών καταναλωτικών προϊόντων, λόγω της αύξησης στην τιμή των πρώτων υλών και στο κόστος μεταφοράς.
Η κυβέρνηση είναι φανερό ότι νοιάζεται μόνο για τους διορισμούς ημετέρων, συντηρώντας το σπάταλο, πελατειακό κράτος και αδιαφορεί για την οικονομία και την κοινωνία. Φαίνεται έτσι ότι ο κ. Τσίπρας θα κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην καρέκλα της εξουσίας, ρίχνοντας όλα τα βάρη στους φορολογουμένους. Επομένως, αναμένουμε ένα νέο κύμα επιβαρύνσεων, που θα δεσμεύσουν και την επόμενη κυβέρνηση, υπονομεύοντας τις κινήσεις της. Αυτό όμως καθόλου δεν απασχολεί τον Αλ. Τσίπρα και την παρέα του Μαξίμου.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου