Τρίτη, Μαρτίου 21

Ε γ ώ είμαι ο άνθρωπός σου...

Θάνος Αθανασιάδης

Διάλεξε όποιον θέλεις για εκπρόσωπό σου, Δημοκρατία έχουμε.

Αλλά μη διαλέξεις δασκαλάκο ή κανέναν από τους καθηγητάδες:

Φασίστες είναι όλη τους η φάρα, γιατί έχουν μάθει να επιβάλλονται στα παιδάκια του κοσμάκη και δε θ’ αλλάξουν τώρα. Χώρια που δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα της κοινωνίας, έχουν τόσο πολύ κολλήσει στις επαναλήψεις, που θα νομίζεις ότι γράφεις προαγωγικές ή πρέπει να τα πεις φαρσί μπροστά σε όλους, στον πίνακα, και θα κοπείς κιόλας.


Και το νου σου!!

Ούτε γιατρός να ‘ναι, κομπλεξικοί του διαβόλου όλοι τους, νομίζουν ότι έχουν στα χέρια τους τις ζωές των άμοιρων των ασθενών τους, ενώ στην πραγματικότητα τι κάνουν; Καθυστερούν το αναπόφευκτο, όταν δηλαδή δεν το επιταχύνουν. Και την τύφλα τους ξέρουν, σε κάθε εποχή το παίζουν ξερόλες και αυθεντίες και μετά έρχεται η επόμενη εποχή και τους καταρρίπτει πλήρως. Σπουδαία η αφαίμαξη, λέγανε, βδέλλες βάζανε και σωλήνες! Σπουδαιότερη η λοβοτομή. Μη σου πω για τα ηλεκτροσόκ. Μάνες καημένες, σου λέω! Θα μας πετσοκόψουν όλους και θα πρέπει να δώσουμε και φακελάκι!

Και μην ακούσω λέξη για μηχανικό!!

Αυτοί, παιδί μου, έχουν μάθει να κλέβουν στα τσιμέντα και στα σίδερα, για τα γκρεμίδια είναι τα ντουβάρια τους και παίρνουν ζωές στο άψε σβήσε! Άσε που θα σε κατακλέψουν, όπως κάνουν στα δημόσια έργα, μίζες και ρεμούλες και εργολαβίες και αντιπαροχές και άστα να πάνε με δαύτους.

Και φυσικά κουβέντα για δικηγόρο!!!

Απατεώνες, ψεύτες, φωνακλάδες, το άσπρο το κάνουν μαύρο μπρος στα μάτια σου!! Τάχαμ’ Δικαιοσύνη, σου λέει ο άλλος. Και η Δικαιοσύνη αυτή να εξαρτάται από αυτούς τους διαστρεβλωτές της αλήθειας! Και εγωιστές, σαν τα κοκόρια τσακώνονται στα ακροατήρια όλη μέρα και δε ντρέπονται που τους βλέπει κι ο κόσμος και τον πιάνει σύγκρυο και φρίκη! Κι όλα στη φόρα, ντροπής καμιά!! Μακριά, σου λέω, μακριά!

Απλό άνθρωπο θα διαλέξεις, αν θες τη γνώμη μου, απλό, του λαού. Κι εσύ λαός είσαι, και κυρίαρχος. Και θα κάνει το σωστό.

Αλλά μην και διαλέξεις κάναν αγρότη ή κάναν κτηνοτρόφο, κάηκες!

Αυτά είναι ζώα, μες στη σβουνιά και τη σκόνη και αγράμματοι κι αγροίκοι, θα σε σφάξουν σαν το κοτόπουλο και θα σε στείλουν στον κάμπο, ντάλα καλοκαίρι, να θερίζεις και θα πεις το Δεσπότη Παναγιώτη! Δεν έχουν προκοπή ετούτοι, παιδί μου, αλλιώς εκεί θα κάθουνταν, στις βρωμιές και στις λάσπες; Πού να ξέρουν τι αγαπάει η ψυχή σου και για τι μεγαλεία και ταξίδια και bella vita είσαι πλασμένος. Χωριάτες, παιδί μου, το λέει η λέξη!

Ούτε κάναν έμπορα

Κάνα τομάρι από αυτά που ένα το αγοράζουν και δέκα το πουλάν – και τάχα μου έχουν εκπτώσεις όλον το χρόνο. Κλέφτες και γλύφτες και εκμεταλλευτές και η ψυχούλα του υπαλληλάκου το ξέρει τι τραβάει κάθε μέρα στο μαγκανοπήγαδο. Αυτοί κι αν θα ξεζουμίσουν το έρμο το ανύπαρκτο δημόσιο χρήμα, για να γεμίσουν τις κοιλιές τους.

Και τώρα που ‘πα υπαλληλάκο, μην το ξεχάσω!

Μήτε δημόσιο, μηδέ ιδιωτικό!!!

Προσοχή πολλή, είναι οι πιο μουλωχτοί απ’ όλους αυτοί. Τάχατες περιμένουν τη σειρά τους, αλλά, αν τους αφήκεις, κάηκες, θα σ’ ανέβουν στο σβέρκο και μετά δε θα ξεκατσικώνονται με τίποτε! Άσε που θα θέλουν να βγάλουν τα σπασμένα για κάθε μέρα του «μάλιστα, αφεντικό», κάνοντας τα αφεντικά σε μας. Ποιοι; Οι τελευταίοι των τελευταίων! Και πού να ήξεραν και να το κάνουν το αφεντικό δηλαδή, τα τεμπελχανεία, μόνο τη λούφα έμαθαν σε ολάκερη τη μίζερη ζωή τους.

Λοιπόν, για να μην το τραβάμε πολύ το πράμα και ξεχειλώσει, να σου πω κάτι;

Ε μ έ ν α να διαλέξεις, ε μ έ ν α να εκλέξεις και θα ‘χεις κάνει το σωστό και το πρέπον:

Διότι ε γ ώ είμαι γιος δημοσίων υπαλλήλων, από αγροτικές οικογένειες οι δικοί μου και οι δυο, γίδια είχαμε και γελάδια και στρέμματα με σπαρτά, παλιά ασχολήθηκε λίγο με το εμπόριο ο ένας μου θείος και ο άλλος ήταν υπάλληλός του, γιατρίνες οι ξαδέρφες μου και καθηγητές οι άλλοι μου οι θείοι, πολιτικός μηχανικός ο παππούς και η γιαγιά γιατρίνα, δυο δικηγόροι στην οικογένεια και ε γ ώ κέρδισα το 13άρι το ’85 και το 2006 και είμαι πλούσιος, καθαρός και ωραίο παιδί.

Ε γ ώ είμαι ο άνθρωπός σου

Υ.Γ. Παίζει να κρατάω κι από βασιλική γενιά, στα υπ’ όψιν.



Θάνος Αθανασιάδης: Σχετικά με τον συντάκτη


 http://anemosantistasis.blogspot.gr