Σάββατο, Μαρτίου 25

Τόμσεν: “H Ελλάδα θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα μετά από μια 20ετία...και βλέπουμε...”

dnt_bl
Κριτική για την εφαρμογή των προγραμμάτων στήριξης της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους εταίρους άσκησε ο Πολ Τόμσεν σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ κρίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τρομερά δύσκολη θέση, προβλέποντας ότι η ανάκαμψή της στα προ-κρίσης επίπεδα θα επέλθει σε 20 χρόνια το ελάχιστο. Επισημαίνοντας πως μονάχα 5 από το σύνολο των 16 αξιολογήσεων έχουν
ολοκληρωθεί επιτυχώς, αναφέρθηκε στο γεγονός της έλλειψης εμπιστοσύνης των Θεσμών απέναντι στη χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης.
“Το βάρος του προγράμματος έπεσε στην μείωση των μισθών, ενώ υπήρξε σθεναρή αντίσταση στο ζήτημα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων”, δήλωσε ο Τόμσεν.
Τέλος, αναφέρθηκε στη διαφωνία Ευρωπαίων και ΔΝΤ σχετικά με το βάθος των παρεμβάσεων και πρόβαλε τις απαιτήσεις του Ταμείου που αφορούν κυρίως στις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, ασφαλιστικά και φορολογικά εκ μέρους της Ελλάδας και στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εκ μέρους των Ευρωπαίων.