Η Μαρία Παναγοπούλου έγινε μαμά μόλις στα 23 της και άλλαξε εντελώς η ζωή της. «Αν είχα κόρη, θα τη συμβούλευα να μη γίνει τόσο νέα μαμά, αλλά αν εγώ γύριζα το χρόνο πίσω, πάλι το ίδιο θα έκανα. Πραγματικά, είναι πολύ ωραίο να μεγαλώνεις μαζί με το παιδί σου. Ωριμάζεις πιο γρήγορα και δεν είσαι ποτέ ο ίδιος άνθρωπος. Θυμάμαι ακόμα την τελευταία
ξέγνοιαστη σοκολάτα που έφαγα λίγο πριν γεννήσω, με το σκεπτικό ότι ποτέ πια δεν θα είμαι χωρίς έγνοιες. Οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν παιδιά στην ηλικία που βρίσκουν τον κατάλληλο σύντροφο» εξομολογείται στο People. «Ό,τι ανακάλυψα για τον εαυτό μου το ανακάλυψα ως μαμά του Κωνσταντίνου. Δεν ξέρω αν θα ήμουν η ίδια αν δεν είχα το γιο μου. Έμαθα από μικρή ηλικία να σκέφτομαι για δύο κι αυτό σε αλλάζει. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, μόνο καλό μού έκανε. Ευτυχώς, δεν είμαι από τις γυναίκες που έχουν απωθημένα, αλλά σ’ αυτό το κομμάτι παίζει σημαντικό ρόλο ο σύντροφος» εξηγεί.
Η ίδια έγινε full time μαμά. «Αφοσιώθηκα στο μεγάλωμα του γιου μου για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν μετάνιωσα που άφησα την καριέρα μου. Μάλλον είμαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα πολύ καλά. Ίσως το φοβήθηκα και δεν τόλμησα να το συνδυάσω. Θαυμάζω τις γυναίκες που συνδυάζουν την επαγγελματική με την προσωπική τους ζωή» υποστηρίζει. Η τελευταία φορά που πήρε δώρο από το γιο της για την Ημέρα της Μητέρας ήταν όταν εκείνος πήγαινε προνήπιο. «Θυμάμαι ότι τότε τον είχαμε βοηθήσει να φτιάξει μια κάρτα, όπου τελείως ανορθόγραφα μου είχε γράψει “Μπορεί να είσαι άγρια, να μιλάς αυστηρά όπως ο Χίτλερ, αλλά είσαι η μαμά μου και σ’ αγαπάω”» απαντάει γελώντας.
Ο Κωνσταντίνος τι λέει για τη σχέση με τη μαμά του; «Περνώντας τα χρόνια έχει αλλάξει πολύ η σχέση μας. Όταν ήμουν έφηβος, είχαμε αρκετές συγκρούσεις γιατί είμαι ξεροκέφαλος όπως εκείνη, αλλά μεγαλώνοντας εκτίμησα κάποιους περιορισμούς που μου έβαζε γιατί απέφυγα κάποια λάθη. Θαυμάζω πολύ τη μαμά μου γιατί είναι πολύ έξυπνη γυναίκα και αποφασιστική με τους στόχους που βάζει».
 Πρώτο Θέμα.