Σάββατο, Ιουνίου 23

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ? ΟΧΙ

Τις τελευταίες ώρες, διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από κάποιους επιτήδειους γνωστής πολιτικής προελεύσεως (του μέλλοντος… «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς»), η διάδοση πως αν παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και οι αναπληρωτές τους… πέφτει η κυβέρνηση και αποτρέπεται (για την ώρα) η προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας μας.



Να δώσουμε μια απάντηση στο ερώτημα – όχι βέβαια στα ρετάλια που το ξεκίνησαν, αλλά σε κάποιους καλόπιστους (και ευκολόπιστους!) που παρασύρθηκαν και αναρωτιούνται αν ισχύουν οι διαδόσεις…

Κανονικά, λοιπόν, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να γίνουν εκλογές ΜΟΝΟ στους νομούς που θα υπάρχουν οι «ορφανές» έδρες.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι καθόλου… σίγουρο. Καθότι, το άρθρο 51, παράγραφος 1 του Συντάγματος προβλέπει ότι: «O αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους».

Δηλαδή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και οι αναπληρωτές τους, κι αντί για 300 μείνουν στη βουλή 284 βουλευτές!

Σ’ αυτό συνηγορεί και ο γνωστός καθεστωτικός συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος όταν -την εποχή των διώξεων- κυκλοφορούσαν φήμες περί ομαδικής παραιτήσεως των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, απεφάνθη ως εξής – σύμφωνα με ρεπορτάζ καθεστωτικών ΜΜΕ της εποχής:

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση γενικών εκλογών έπειτα από μαζικές παραιτήσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής, διαβεβαίωσε ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος.

Ο γνωστός συνταγματολόγος υποστήριξε ότι βάσει του Συντάγματος μπορεί η βουλή να λειτουργήσει και με λιγότερους από 300 βουλευτές, άρα είναι πιθανό οι συγκεκριμένες έδρες να μείνει κενές».

Και ποιο αφοπλιστικό επιχείρημα θα επικαλεστούν οι Τσιπροκαμμένοι για να «νομιμοποιήσουν» την βουλή των 284 και να προλάβουν τυχόν «γκρίνιες» των κομμάτων της «αντιπολίτευσης»; Πως «κανένα κόμμα του συνταγματικού τόξου δεν πρέπει να επιτρέψει στην νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση να καταστεί ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων»! Και μετά απ’ αυτό, όλοι θα κάτσουν σούζα!

Συμπερασματικά, λοιπόν, τυχόν παραίτηση όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα στην εθνική υπόθεση. Αντιθέτως, θα προσφέρει τα μέγιστα στην συγκυβέρνηση των προδοτών και γενικότερα στο σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα, που θα απαλλαγούν ανέλπιστα από την μόνη συνεπή εθνική φωνή που υπάρχει σήμερα στη βουλή και τους χαλάει τη σούπα!


Αντίοχος
ethnikismos.net
 http://eleftheriskepsii.blogspot.com/