Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12

Έπιασαν βαπόρι από τη Συρία με 6 τόνους χασίς

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ - ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΘΗΚΕ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ - ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΠΥΘΜΕΝΑ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ
Έπιασαν βαπόρι από τη Συρία με 6 τόνους χασίς
Μπροστά στην ανακάλυψη μιας τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών βρίσκονται τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος τα οποία ελέγχουν το φορτίο που μετέφερε φορτηγό πλοίο με σημαία Συρίας, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με το ekriti, μέχρι τώρα, έχουν ελεγχθεί οκτώ κοντέινερ, στα οποία οι λιμενικοί έχουν εντοπίσει πάνω από πέντε τόνους κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας». Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα ναρκωτικά βρίσκονται κρυμμένα στο εσωτερικό του δαπέδου των κοντέινερ, τα οποία περιέχουν διαφόρων ειδών εμπορεύματα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως η ποσότητα των ναρκωτικών που βρίσκεται στο πλοίο μπορεί να ανέρχεται στους 10 τόνους και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φορτία που έχουν εντοπιστεί στην Κρήτη.



Ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης, είναι το γεγονός πως στο Ηράκλειο βρίσκεται ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, ενώ τον συνοδεύουν ανώτατοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ναρκωτικών.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το πλήρωμα του πλοίου το οποίο αποτελείτο από δέκα Σύρους και έναν Ινδό, έχει συλληφθεί.



Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, τα κοντέινερ (με ρούχα, παπούτσια και απορρυπαντικά) τα είχαν ελέγξει και τα είχαν βγάλει από το πλοίο ωστόσο υπήρχε πληροφορία την οποία είχαν δώσει οι Γαλλικές Αρχές και οι έρευνες συνεχίστηκαν.

Πως εντοπίστηκαν τελικώς τα ναρκωτικά αφού είχε προηγηθεί ενδελεχής έλεγχος που έβγαζε το πλοίο «καθαρό»;

Όπως αναφέρουν πηγές του Flashnews, τις τελευταίες ημέρες έφτασε στο Ηράκλειο ειδικά εκπαιδευμένος για την ανίχνευση ναρκωτικών, σκύλος από την Πάτρα - λόγω του τραυματισμού της Μίσα, του σκύλου του Λιμενικού από τα Χανιά - καθώς και ειδικό κλιμάκιο από την Αθήνα με σκάνερ για κοντέινερ.

Αρχικά, το κλιμάκιο από την Αθήνα δεν εντόπισε τίποτα παράνομο στο πλοίο ωστόσο η μεγάλη επιμονή των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου έφερε την μεγάλη ανακάλυψη το πρωί της Τετάρτης.

Φωτογραφία από Flashnews
Φωτογραφία από Flashnews


Πιο συγκεκριμένα, το πλοίο έμπαζε νερά και δεν μπορούσε να αποπλεύσει από το λιμάνι του Ηρακλείου με αποτέλεσμα να παραμείνει αγκυροβολημένο για να γίνουν εργασίες. Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία στις αρχές να προβούν σε έναν ακόμη έλεγχο που αποδείχτηκε καθοριστικός. Σήμερα το πρωί έλεγξαν κοντέινερ που ήταν γεμάτο με μπαχαρικά - προφανώς για να κάνουν δύσκολο τον εντοπισμό των ναρκωτικών ουσιών - και αφού το άδειασαν, έσπασαν τον πάτο και ανακάλυψαν τα ναρκωτικά.

Το πλοίο «ΝΟΚΑ» του ΄78 αγοράστηκε πρόσφατα από μία εταιρεία γενικού εμπορίου με έδρα την Λαττάκεια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, ήταν το πρώτο ταξίδι του για λογαριασμό της νέας ιδιοκτησίας με το πλοίο να είναι σε κακή κατάσταση.

Φωτογραφία από Cretalive
Φωτογραφία από Cretalive


Το «ΝΟΚΑ» είχε αναχωρήσει από τη Λαττάκεια για τη Βεγγάζη της Λιβύης. Το αργότερο μέχρι το Σαββατοκύριακο θα αναχωρούσε από το λιμάνι του Ηρακλείου καθώς έπρεπε πρώτα να αποκατασταθούν κάποια θέματα για λόγους ασφαλείας, στοιχειωδώς.

Πρόκειται για το τρίτο πλοίο που αναχωρεί από τη Λαττάκεια της Συρίας και πιάνεται στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης με ναρκωτικά ,τον τελευταίο χρόνο.

Με τα νέα δεδομένα η υπόθεση παίρνει νέα τροπή και αναμένεται ο έλεγχος να προχωρήσει και σε άλλα σημεία του πλοίου.

Πηγές: ekriti, cretalive, flashnews 
 zougla.gr/