Σάββατο, Δεκεμβρίου 15

Μορφή επιδημίας τα πλαστά πτυχία στο ΕΣΥ! Νέο περιστατικό στο Δρομοκαΐτειο


Στην τσιμπίδα των υγειονομικών αρχών έπεσε ένας ακόμη εργαζόμενος βοηθός νοσηλευτής στο Δρομοκαΐτειο ο οποίος εντοπίστηκε με πλαστό πτυχίο ενώ του ζητείται η επιστροφή 150.000 ευρώ που αντιστοιχούν στους μισθούς του.

Παρότι το Σωματείο των Εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο δεν αντιτίθεται στην απόλυσή του, ζητά να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο καθώς οδηγεί σε διώξεις υπαλλήλων από τη Δικαιοσύνη. Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο: «Επιτακτική είναι η ανάγκη της
αλλαγής του θεσμικού πλαισίου προκειμένου οι υπάλληλοι που προσκομίζουν πλαστό τίτλο σπουδών να αποφεύγουν την αυτεπάγγελτη ποινική τους δίωξη για υπεξαίρεση χρημάτων από το Δημόσιο αν και αφορούν τον μισθό τους. Δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα».

Το νέο περιστατικό πάντως που εντοπίσθηκε στο Δρομοκαΐτειο αφορά σε Βοηθό Νοσηλευτή (Δ.Ε.) ο οποίος κατά τον έλεγχο των τίτλων σπουδών από την υπηρεσία του Νοσοκομείου διαπιστώθηκε ότι φέρει πλαστό τίτλο σπουδών Δ.Ε. Βοηθού Νοσηλευτή.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος διαθέτει αναπηρία 75% με γνωμάτευση από υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ, ενώ πριν την απόλυση υπέβαλε τα δικαιολογητικά αναπηρίας για συνταξιοδότηση.
Μετά την εξέλιξη αυτή η σύνταξη δε θα του χορηγηθεί, ενώ καλείται από την Ανακρίτρια σε αυτεπάγγελτη ποινή δίωξη ως δράστης για ζημία 150.000 ευρώ και πλέον που προξένησε στο Ελληνικό Δημόσιο.healthreport.gr