Τρίτη, Μαΐου 14

Ο καστανάς άφησε… άφωνο τον Ερντογάν – Το «δολοφονικό» βλέμμα του «σουλτάνου» – video

Ο καστανάς άφησε… άφωνο τον Ερντογάν – Το «δολοφονικό» βλέμμα του «σουλτάνου» – video

 Οι επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη είναι σε 40 μέρες και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να κάνει βόλτα στους δρόμους της πόλης. Κάπου εκεί έπεσε… πάνω σε έναν καστανά. Και ο διάλογός τους ήταν όλα τα λεφτά.
Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς και για αμήχανη στιγμή. Τόσο για τον καστανά όσο και για τον Ερντογάν. Που θέλησε να δείξει το «ανθρώπινο» πρόσωπό του
και να πληρώσει για τα πέντε σακουλάκια κάστανα που πήρε αλλά δεν φανταζόταν την τιμή!
Αφού περπάτησε στην οδό του Πέρα και μπήκε μέχρι και στο τραμ, ο Ερντογάν αποφάσισε να κάνει μια στάση στον πάγκο ενός καστανά. Άρχισε να γεμίζει σακουλάκια με κάστανα. Και να γεμίζει, να γεμίζει.

Κάποια στιγμή, ρωτά τον πλανόδιο πωλητή: «Πόσα σακουλάκια πήρα; Πέντε; Τώρα, πες μου πόσα σου χρωστάω;». Ο καστανάς προσπαθήσει να… αποφύγει την απάντηση. Ο πρόεδρος της Τουρκίας ψώνισε από τον πάγκο του, να μην τον κεράσει; «Τίποτα δεν χρωστάτε κύριε πρόεδρε» ήταν η πρώτη απάντηση.
Αλλά δεν αρέσει στον Ερντογάν. Είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας και πρέπει να πληρώσει. «Δεν γίνεται. Μου έδωσες πέντε σακουλάκια κάστανα, θα μου πεις την κανονική τους τιμή» είναι η… εντολή στον καστανά. «Πόσο κάνει το κιλό;», επιμένει ο «σουλτάνος».
Τι να κάνει και ο καστανάς, αναγκάζεται να απαντήσει: «Σας έδωσα 700 γραμμάρια και κάνουν 70 λίρες». Ο Ερντογάν μοιάζει να μην… πιστεύει στα αυτιά του. «Πόσο πουλάς το κιλό;» ξαναρωτάει για να πάει την απάντηση «100 λίρες». «Πουλάς 100 λίρες το κιλό ε;» ξαναρωτάει ο πρόεδρος τον καστανά.
Και αφού τον κοιτάει με το… γνωστό «γλυκό» του βλέμμα, ο Ερντογάν βγάζει λεφτά και πληρώνει.
Δείτε τα όσα έγιναν
Να σημειωθεί βέβαια ότι η τιμή που του είπε ο καστανάς ήταν… ειδική για εκείνον. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, η τιμή των καστάνων έχει αυξηθεί 80% μόνο τον τελευταίο χρόνο. Και οι 100 λίρες το κιλό ήταν μεν υψηλή αλλά και… ειδική. Φανταστείτε να μην ήταν δηλαδή…