Κυριακή, Αυγούστου 11

Τεράστιο πολιτικό και ιδεολογικό φάουλ του Γεραπετρίτη και της κυβερνησης η υποχώρηση στην κούτβικη ψευτοπροοδευτικη απαίτηση του Βούτση που τον ενοχλεί το ενιαίο εθνικό αφήγημα για το 2021.


Failos Kranidiotis
Τεράστιο πολιτικό και ιδεολογικό φάουλ του Γεραπετρίτη και της κυβερνησης η υποχώρηση στην κούτβικη ψευτοπροοδευτικη απαίτηση του Βούτση που τον ενοχλεί το ενιαίο εθνικό αφήγημα για το 2021.
Τι branding ρε παληκάρια; Τι είναι το Έθνος και η διαχρονία του; Σερβιέτες ή αναψυκτικό;
Προσδιορίζεται πλέον ο σκοπός του εορτασμού χωρίς εθνικές αναφορές, ενώ αφορά μια Εθνικη Επανάσταση.
Καλά, όλοι εκεί γύρω στον ΠΘ ανακυκλωμένοι ρηγάδες και κνιτες είναι; Ένας δεν υπάρχει να του θυμίσει το φρόνημα της συντριπτικής πλειονότητας που προσβάλλουν αυτές οι ψευτομοντέρνες προσεγγίσεις;
Αντί να πουν στο φαιδρό χορτάτο κομμούνι να το βουλώσει, του κάνανε παραχώρηση. Άκου ..branding!
Διαβάστε και ντραπείτε, όποιος έχεις τσίπα, για την απολογία και την υποχώρηση σε αυτό τον
ντενεκε του μηδενισμού:

Ν. Βούτσης: Όχι στην εθνικοφρονητική υπεροχή λόγω 2021

Ν. Βούτσης: Όχι στην εθνικοφρονητική υπεροχή λόγω 2021
Μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να υπάρξει λόγω του εορτασμού για το 2021 "εθνικοφρονητική υπεροχή και ηγεμονία" έστειλε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης χαρακτηρίζοντας "τεράστιο λάθος" εάν συμβεί κάτι τέτοιο.
Απαντώντας στις ανησυχίες του κ. Βούτση, ο οποίος τις έθεσε με αφορμή το άρθρο 113 του νομοσχεδίου για το Επιτελικό Κράτος που αναφέρεται στη σύσταση της Επιτροπής ‘Ελλάδα 2021’, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης υπογράμμισε πως στο άρθρο 113 παράγραφος 1γ "δεν είναι ότι προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ενοποιημένη εθνική βάση, αλλά είναι το branding της Ελλάδας προς τα έξω, ώστε να απηχεί τα μηνύματα με ένα ενιαίο τρόπο επικοινωνιακής προβολής και όχι μια δημόσια πολιτική που αναφέρεται σε ενιαίο έθνος".
Ο κ. Βούτσης νωρίτερα εξέφρασε ζωηρή ανησυχία για το άρθρο το οποίο αναφέρεται σε δημιουργίας ενιαίας ταυτότητας, λέγοντας πως η Βουλή έχει ήδη δουλέψει για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821 και πρέπει να συνεκτιμηθεί. "Να γίνει συνολική προσπάθεια για να υπάρξει ένας ιστορικός αναστοχασμός και προσπάθεια συνείδησης για να δοθεί αποτελεσματικά η αέναη μάχη της μνήμης απέναντι στην λήθη. Δεν υπάρχει μια ανάγνωση για τα θέματα, περάσαμε διχασμούς, εμφύλιους, δικτατορίες και οι ιστορικοί ακόμα εξετάζουν πώς γίναμε χώρα. Γιατί είναι απαραίτητο να τα δούμε αυτά, ειδικά τώρα που υπάρχει ένας ιστορικός αναθεωρητισμός στις χώρες Βίζενγκραντ και άλλες, που προσπαθούν να ανασκευάσουν και να ανασκολοπίσουν ιστορικά δεδομένα. Ηρθε η ώρα της Δημοκρατίας να αναμετρηθεί με την ιστορική μνήμη. Τα 100 χρόνια από το 1821 δεν γιορτάστηκαν γιατί έπεσαν πάνω στην Μικρασιατική καταστροφή και τα 150 πάνω στην δικτατορία. Είναι μεγάλη ευκαιρία να συζητήσουμε πλουραλιστικά και αν ενθαρρύνουμε την επιστημονική κοινότητα σε αυτό, να υπάρξει δηλαδή μια μεγάλη προσπάθεια ώστε η χώρα να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ξέροντας την ιστορία της".
Μ. Νταλιάνη