Τρίτη, Φεβρουαρίου 18

Ειπε η μούρη μαιμούς για το σήμα των 200 ετών «μετά» την Επανάσταση: «Η ελληνική Ιστορία είναι κυματιστή όπως το σήμα μας»!

 Φανερή η συγγένεια ανθρώπου με μαϊμούς ....
Η πρόεδρος του σχήματος «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις για το καταθλιπτικό σήμα της επετείου των 200 ετών, "μετά" την Επανάσταση, όπου απουσιάζει πλήρως ο Σταυρός, ή οποιοδήποτε άλλο εθνικό σύμβολο.


«Δεν υπήρξε καν η σκέψη να υποκατασταθεί η σημαία ή ο σταυρός», είπε η Γ.Αγγελοπούλου. μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» προσθέτοντας ακόμη 7 λέξεις, υπερασπιζόμενη το σήμα λέγοντας ότι «Η Ιστορία μας είναι κυματιστή όπως το σήμα μας», ως να έχουμε να κάνουμε με παλαιότερη γνωστή  διαφήμιση με «κυματιστά» πατατάκια.

Πάλι καλά που δεν είπε και «Κουνιστή»!

Η κ. Αγγελοπούλου τονίζει ότι, στόχος της Επιτροπής είναι η αυτογνωσία και μία νέα εθνική αυτοπεποίθηση για το μέλλον. «Θέλουμε να πετύχουμε την αυτογνωσία. Να αναγνωρίσουμε και να σεβαστούμε τους εαυτούς μας και να αποκτήσουμε μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση για το μέλλον»

Πρόσθεσε επίσης ότι «επειδή η Επανάσταση του 1821 είναι και ένα λαμπρό τμήμα της ευρωπαϊκής ιστορίας, στόχος της Επιτροπής είναι να προσκαλέσει την Ευρώπη να συνταξιδεύσουμε στις κοινές αξιακές μας αφετηρίες».

Ως προς το ενδεχόμενο επιρροής του αναστοχασμού της Ιστορίας στην εξωτερική πολιτική της χώρας, κάλεσε να «μην εμπλέξουμε την ιστορική γνώση με την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής που ασκείται, πάντα, μόνο από την υπεύθυνη κυβέρνηση».

Η Γιάννα Αγγελοπούλου απέρριψε τα περί καθεστωτικής νοοτροπίας στην προσέγγιση της Επετείου, αναφέροντας ότι ήδη η Επιτροπή έχει επικοινωνήσει με 330 Δήμους και υπογραμμίζοντας: «Είμαστε ανοιχτοί σε όλους, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις».

Απάντησε επίσης στην κριτική για το σήμα της επετείου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ιστορία μας είναι κυματιστή όπως το σήμα μας» προσθέτοντας επίσης ότι «δεν υπήρξε καν η σκέψη να υποκατασταθεί η σημαία ή ο σταυρός».

Ως προς τα πυρά για την συμπερίληψη δικτατόρων και δοσίλογων στην ενότητα «Ηγέτες του ελληνικού κράτους» ζήτησε συγγνώμη για τυχόν λάθη στην ιστοσελίδα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως δεν θα ξαναγράψουμε εμείς στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021» την Ιστορία. «Ούτε θα σβήσουμε κάποιους ανθρώπους και κάποια γεγονότα, ούτε θα προβάλλουμε άλλα. Η Ιστορία μας είναι αυτή που είναι», υπογράμμισε.

Τέλος, η Γιάννα Αγγελοπούλου ανέφερε ότι ως ενεργός πολίτης αποφάσισε να αναλάβει εκ νέου έναν τέτοιο ρόλο, χωρίς να έχει μετανιώσει για το κόστος στην υγεία της που της στοίχισε η προσπάθεια του 2004, καταλήγοντας: «Ό,τι έκανα, το έκανα για τη χώρα μου και δεν ζήτησα τίποτα σε αντάλλαγμα».http://www.ksipnistere.com