Παρασκευή, Φεβρουαρίου 14

Χρήστος Μαντζιάρης : Μεθοδεύεται η κατάργηση του αβάτου του Αγίου Όρους με τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης
Αυτό που γίνεται εις βάρος της Ελλάδος και των Ελλήνων με τόσο συντονισμό και τόση μεθοδικότητα, και που προέκυψε μετά από πολύχρονο σχεδιασμό, είναι αδιανόητο για την συντριπτική πλειοψηφία των εκλογέων. Όταν μάλιστα το ένα κακό διαδέχεται το άλλο χωρίς σταματημό, είναι φυσικό επόμενο η μάζα ν’ αδρανοποιείται, κάτι που ευνοεί όλους αυτούς οι οποίοι έχουν αντίθετα από τους Έλληνες όνειρα και σκοπούς.

Πλην όμως, όσο σκοτεινά και να είναι τα σχέδιά τους, σχεδόν πάντα υπάρχουν διαρροές, άσχετα αν αυτές δεν αξιολογούνται κατάλληλα από αυτούς που αφορούν. Αυτό συνέβη και με την διαρροή τμήματος του Υπερμνημονίου, που ενώ από κάποιους παραβλέπεται και ενώ από κάποιους άλλους θεωρείται ψευδές, το Υπερμνημόνιο εφαρμόζεται πιστότατα. Όχι απλά πιστά.
Το Υπερμνημόνιο είναι μια Συμφωνία η οποία είναι υπεράνω παντός άλλου Νόμου, όπως δείχνουν τα γεγονότα. Εφαρμόζεται δεσμευτικά από την πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία, διότι το έχουν υπογράψει αμφότερες. Γι αυτόν τον λόγο η Εκκλησία δεν αντιδρά. Διότι έχει δεσμευθεί στην εφαρμογή του. Ότι έχει γίνει στην Ελλάδα τελευταία, έχει «προβλεφθεί» από το Υπερμνημόνιο.
Ειδικά στην Παιδεία, αυτά που έγιναν, γίνονται, και προφητεύθηκαν από τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, δηλαδή, η κατάργηση του εκκλησιασμού των μαθητών, οι επισκέψεις σε Συναγωγές και Τζαμιά, η πολυπολιτισμική παιδεία, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από το Δημοτικό σχολείο, η σεξουαλική απελευθέρωση των μαθητών, το να κυκλοφορούν ελεύθερα τα πορνογραφικά περιοδικά σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η διδασκαλία στα σχολεία από εργαζομένους στον πληρωμένο έρωτα κλπ., όλα είναι γραμμένα, συμφωνημένα και υπογεγραμμένα στο Υπερμνημόνιο.
Ένα απ’ αυτά που διατάσσεται στο Υπερμνημόνιο, και λαχταρούν να υλοποιηθεί, είναι και η κατάργηση του αβάτου του Αγίου Όρους. Αναφέρεται ρητώς, λιτώς, συνοπτικώς, χωρίς δηλαδή πολλά-πολλά, στο Άρθρο 10-Δ’ του Υπερμνημονίου: Κατάργηση αβάτου Αγίου όρους από 1-6-2017. Η ημερομηνία μπορεί να παρήλθε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να την ανανεώσουν. Η καθυστέρηση επήλθε, όσο και ν’ ακούγεται περίεργο, λόγω τού ότι ο λαός έχει ακόμη αντιστάσεις. Η κατάργηση του αβάτου του Αγίου όρους έγινε αποδεκτή από την Εκκλησία, άρα και από τον Πατριάρχη, οπότε ας ετοιμάζονται κάποιοι Ιεράρχες για ανάληψη ιστορικών ευθυνών.
Η κατάργηση του αβάτου, όπως φαίνεται, επειδή έχει προαποφασισθεί να πραγματοποιηθεί, ψάχνουν τον τρόπο με τον οποίο θα το επιτύχουν. Θεωρούν κατά τα φαινόμενα, ότι με την εκλογή της νέας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία έχει δείξει επανειλημμένως την ευπείθεια της σε καίρια νομικά ζητήματα για την Ελλάδα της Νέας Εποχής, θα μπορέσουν μέσα από τον νομικό κυκεώνα που έχουν δημιουργήσει να το καταφέρουν.
Η νέα Πρόεδρος απ’ ότι φαίνεται, απ’ ότι διαρρέει μέχρι τώρα, θα ορκισθεί με τον όρκο που προβλέπεται από το Σύνταγμα, αν και μετά με την εφαρμογή των μνημονίων στην Ελλάδα το μόνο που έμεινε από το Σύνταγμα είναι η Πλατεία. Ο όρκος πλέον είναι στην δημοτικιά και ξεκινάει ως εξής: Ορκίζομαι στο όνομα της Άγιας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους Νόμους… κλπ.
Εκτιμάται ότι, δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα με τον όρκο, για να δείξουν ότι η νέα Πρόεδρος δεν είναι και τόσο αντίθετη με την Ορθοδοξία. Δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα με τον όρκο διότι στοχεύουν σε κάτι μεγαλύτερο. Την κατάργηση του αβάτου του Αγίου Όρους, λόγω του σκοπίμου συνδυασμού γυναίκα και πρώτη πολίτης. Τους συμφέρει να το τολμήσει η «δεξιά», διότι έμμεσα θα συγκατανεύσουν οι «δεξιοί», δηλαδή οι νεοδημοκράτες, που είναι δέσμιοι της ψήφου τους και θα επιβραβεύσουν οι «αριστεροί». Και έτσι, όλα θα γίνουν και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Είναι μια καλή ευκαιρία, τώρα που η εκκλησία είναι στο «αθόρυβο», να επιτύχουν αυτό που δεν επέτυχαν όλοι οι κατακτητές, όσο βάρβαροι και να ήταν κατά τα χρόνια τα παλιά. Αλλά ως γνωστόν, τα κάστρα πέφτουν από μέσα.
Σύντομα θα φανεί στον λαό, μαζί με το σθένος κάποιων ιεραρχών της επισήμου εκκλησίας, αν και πόσο υπολογίζουν όλοι οι ιεράρχες τα λεγόμενα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Ο οποίος είχε πει: «Επειδή δε σήμερον οι λύκων απάντων χαλεπώτεροι Ιουδαίοι περιίστασθαι ημών τα πρόβατα μέλλουσιν, ανάγκη πυκτεύειν και μάχεσθαι, όπως μηδέν ημίν θηριάλωτον γένηται».

Είχε πει δηλαδή ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ότι, επειδή σήμερα είμαστε περικυκλωμένοι από επαχθείς ανθέλληνες (με τον Ευαγγελικό όρο) οι οποίοι είναι χειρότεροι από όλους τους λύκους, είναι αναγκαίο να πυγμαχούμε, να χρησιμοποιούμε μπουνιές δηλαδή, και να μαχόμαστε για να μην αλωθούμε από τα θηρία. Το ότι δεν είπε «γύρνα και το άλλο μάγουλο», φαντάζομαι το προσέξατε.
Τίποτα δεν γίνεται τυχαία, τίποτα δεν γίνεται που να μην έχει προβλεφθεί, τίποτα δεν γίνεται που να μην έχει προετοιμασθεί, τίποτα δεν γίνεται που να μην υπάρχει εκ των προτέρων νομική κάλυψη ή νομικό κενό, τίποτα δεν γίνεται χωρίς την άδεια των φίλων μας, συμμάχων εταίρων, κλπ, και κυρίως τίποτα δεν γίνεται χωρίς την συγκατάθεσή μας. Και η συγκατάθεσή μας γίνεται με δύο τρόπους. Με την μη αντίδρασή μας και με την ψήφο μας. Μακάρι να μην το τολμήσουν, διότι η Ελλάς και οι Έλληνες διάγουν ήδη, βίον αβίωτον.
Έχει γούστο όμως να φέρει έτσι τα πράγματα η Παναγία και, αντί να καταργήσουν αυτοί το άβατο στο περιβόλι της, να γίνει άβατο η Ελλάς γι αυτούς.
Χρήστος Μαντζιάρης