Σάββατο, Απριλίου 18

Δεν μας κυβερνάει και ο Διοκλητιανός!

Τα μέτρα για την καραντίνα, όπως το σύνολο των νόμιμων υποχρεώσεων που ο νόμος επιβάλλει, πρέπει να εφαρμόζονται από όλους.
  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη
Πρώτοι από όλους από τους ηγέτες και άπαντες τους κρατούντες, ώστε να δίνουν παράδειγμα ηγεσίας, που δεν είναι απλά άλλος ένας τρόπος διοίκησης, αλλά ο μόνος τρόπος διοίκησης. Κατόπιν πρέπει να εφαρμόζονται αδιάκριτα από τους πολίτες, χριστιανούς, μουσουλμάνους, ταοϊστές, Εβραίους, ανιμιστές, χάρι κρίσνα, άθεους, όλους -μα όλους- και από τους ιερωμένους κάθε θρησκείας. Το κράτος οφείλει να μην κάνει διακριτική μεταχείριση και να μη φοβάται να εφαρμόσει με ισονομία ό,τι αποφασίζει.


Ο καλύτερος τρόπος να προάγεις την απείθεια είναι η άνιση αντιμετώπιση των ίδιων παραπτωμάτων. Γι’ αυτό έπρεπε ήδη ο ψευδομουφτής που δεν αμφισβήτησε μόνο την καραντίνα, αλλά ευθέως την εθνική μας κυριαρχία να είναι φυλακή, με ποινή χωρίς αναστολή. Το ίδιο και οι Γύφτοι συμπολίτες μας, που δεν σέβονται την καραντίνα και τώρα κινδυνεύουν να τους σκοτώσει η ανοχή στην ανομία, που καλλιέργησε η «πολιτική ορθότητα».
Κάποιοι λένε πως η κυβέρνηση κρατάει χαμηλούς τόνους στην πρόκληση του ψευδομουφτή για να μην παίξει το παιχνίδι της Άγκυρας. Δεν είμαι θερμοκέφαλος, ρεαλιστής είμαι. Για πολλοστή φορά στην Ιστορία, με τα γεγονότα του Εβρου και της Συρίας και Λιβύης, αποδείχθηκε πως η Τουρκία διαπρέπει γενναίως εναντίον αμάχων και γυναικόπαιδων, μόλις όμως βρεθεί απέναντι σε όρθιο και αποφασισμένο αντίπαλο, βάζει την ουρά στα σκέλια.
Στη Λιβύη οι μισθοφόροι της εξοντώνονται σαν λαγοί στο κυνήγι, στη Συρία μόλις αντιμετώπισαν τον τακτικό στρατό του Ασαντ μαυροφορέθηκαν οι μανάδες τους και κλαψουρίζανε δεξιά αριστερά για στήριξη από το ΝΑΤΟ. Στον Εβρο, όπου κυβέρνηση, Στρατός, Αστυνομία στάθηκαν με αποφασιστικότητα, φάγανε τόσο ξύλο, που έβαλαν και στις τσέπες και κατέληξαν ταπεινωμένοι κι αυτοί και οι βασιβουζούκοι που κουβάλησαν εναντίον μας. Τώρα πάνε να βαρέσουν οικονομικό κανόνι (το θυμίζω σε όσους έκαναν τους έξυπνους όταν έγραφα για ψωραλέο γίγαντα με πήλινα πόδια), ενώ ο κορωνοϊός, τα κρούσματα του οποίου αρνούνταν για εβδομάδες, τους θερίζει σαν στάχυα.
Η κυβέρνηση, λοιπόν, να συντρίψει την ανομία των λαθραίων, των «ευπαθών» και των οργάνων εχθρικής δύναμης. Είναι ευκαιρία να δώσει άλλο ένα μικρό μάθημα στον τουρκικό επεκτατισμό και σε όσους στο εσωτερικό έμαθαν στην επιδοτούμενη ανομία. Κι όταν τελειώσει όλο αυτό, να αλλάξει άρδην η αποτυχημένη πολιτική του δικαιωματισμού, που δημιουργεί παράλληλες κοινωνίες (γκέτο).
Να κοπούν τα επιδόματα σε όσους ζουν παρασιτικά εκμεταλλευόμενοι τα παιδιά τους, να πηγαίνουν φυλακή και τα παιδιά στην Πρόνοια για υιοθεσία ή σε ιδρύματα για να ανατραφούν και να μορφωθούν σωστά, να τα αποκόψουμε από την υποκουλτούρα της παραβατικότητας. Ο,τι θα μου έκαναν εμένα, αν προωθούσα στην επαιτεία τα παιδιά μου, τα έβαζα να κλέβουν, αυτό να κάνουν και στον «ευπαθή» που πετροβολά ή πυροβολεί τα περιπολικά και παίρνει επιδόματα κάνοντας όλα τα παραπάνω.
Να αποσαφηνίσουμε, δε, κάτι: Δεν είμαστε στις κατακόμβες. Δεν έχει την εξουσία ο Διοκλητιανός, δεν θα μας ρίξει στα λιοντάρια ούτε θα γκρεμίσει τους ναούς για να λατρεύουμε τον Κυριάκο και τη Μαρέβα. Τα μέτρα για την πανδημία, όποια υπερβολή κι αν έχουν, δεν συνιστούν διωγμό της Ορθοδοξίας. Το προσωρινό κλείσιμο των ναών και το παράξενο και στενόχωρο Πάσχα που θα περάσουμε, για λόγους έκτακτης ανάγκης, δεν είναι «διωγμός» και δεν αντιστέκεται μόνο ο καλός και με φιλανθρωπικό έργο εφημέριος στο Κουκάκι.
Όλοι οι υπόλοιποι χιλιάδες ποιμένες μας, σε πόλεις και χωριά, αξεχώριστο κομμάτι του εθνικού βίου, δεν είναι αιρετικοί ούτε προδότες της Πίστης μας. Ας ηρεμήσουμε όλοι. Ένας παραπάνω συνάνθρωπός μας να τη γλιτώσει, αξίζει τον κόπο και την υπομονή μας. Την Ορθοδοξία δεν τη νίκησε ο Τούρκος 400 χρόνια, δεν θα πάθει τίποτα από την καραντίνα. Να απαιτήσουμε μόνο ισονομία, τιμωρία όλων όσοι παραβιάζουν τα μέτρα. Όσους ηλίθιους και άθεους μηδενιστές επιχαίρουν και λένε τέρατα να τους γράψετε. Πρόσκαιρη η χαρά τους και σε λίγες εβδομάδες, όταν ηχήσουν πάλι οι καμπάνες μας και θα προσκυνούμε τις ιερές εικόνες, αυτοί ξανά κρετίνοι μηδενιστές θα είναι.
Τηρήστε λοιπόν τα μέτρα, μην ακούτε συνωμοσιολογικές θεωρίες, στο τέλος να μετρηθούμε και να λείπουν οι λιγότεροι δυνατόν – όλα τα άλλα θα τα φτιάξουμε.
Καλή Ανάσταση!
*Δικηγόρος – πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, www.neadexia.gr

 newsbreak.gr