Θρίλερ για κατασκευαστές και τράπεζες---KΡΑΧ στις τιμές των πολυτελών διαμερισμάτων, ανάρπαστα τα εξοχικά

O Covid-19 πυροδοτεί την εγχώρια Lehman Brothers των ακινήτων
Τη φούσκα η οποία είχε δημιουργηθεί τα 3-4 τελευταία χρόνια στις τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα σκάει ο Coronavirus ενώ αλλάζουν τόσο οι αγοραστικές όσο και οι κατασκευαστικές προτεραιότητες. Πάμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.
Aπό τον Ian Ford
Ποιος θα πληρώσει 10 χιλιάδες ευρώ το τ.μ για να αγοράσει διαμέρισμα σε πολυτελή πολυκατοικία των βορείων ή των νοτίων προαστείων;

Ποιος θα πληρώσει 1,5 και 2 εκατ. ευρώ για διαμέρισμα-αυτές είναι οι ζητούμενες τιμές-για να μοιράζεται το ίδιο ασανσέρ, τους ίδιους κοινόχρηστους χώρους, το ίδιο υπόγειο γκαράζ ή ακόμη και την ίδια πισίνα με τους συγκατοίκους του σε μία πολυκατοικία που όσο υψηλών προδιαγραφών κι αν είναι δεν παύει, λόγω του αριθμού των συγκατοίκων, να είναι πολύ μεγαλύτερης επικινδυνότητας από το εξοχικό σπίτι ή τη βίλα στο Λαγονήσι για παράδειγμα.
Στη διάρκεια της καραντίν πάρα πολλοί ιδιοκτήτες εγκατέλειψαν τα πολυτελή διαμερίσματά τους στην Αθήνα και φρόντισαν να βρεθούν στα κοντινά εξοχικά τους (Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Πόρτο Ράφτη, Μαρκόπουλο, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Σούνιο, κλπ).
Μάλιστα, βοηθούσης και της τηλεργασίας, πολύς κόσμος παραμένει ταμπουρωμένος στα εξοχικά του που το πιο πιθανόν είναι να μετατραπούν σε κύριες κατοικίες.
Φυσικά πιο προνομιούχοι είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων εξοχικών ακινήτων στην ηπειρωτική Ελλάδα ή σε νησιά που έχεις και οδική πρόσβαση όπως η Λευκάδα για παράδειγμα.
Εάν βρεθείς καλοχτενισμένο κρούσμα στη Μύκονο, στη Πάρο, στη Σαντορίνη κλπ θα πρέπει να γίνει ειδική διακομιδή στη γνωστή κάψουλα και θα πρέπει μέσα στην ατυχία σου να είσαι τυχερός και να μπορεί να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση.
Όταν λοιπόν κάποιος ετοιμάζεται να δώσει 1 και 1,5 εκατ. ευρώ να αγοράσει διαμέρισμα στη Βούλα ή τη Γλυφάδα πλέον θα το σκεφθεί 2η και 3η φορά όσο και να χτυπιέται η ξανθιά συμβία του για χάρη της οποίας σκάει όλη αυτή τη κασαδούρα.
Το να βρεθείς με πολυτελές διαμέρισμα στα νότια προάστια ή και στα βόρεια με τον κοβίδη να παραμονεύει στο ασανσέρ, στη πισίνα, στο πάρκινγκ, την είσοδο της πολυκατοικίας, στο γραμματοκιβώτιο και πάει λέγοντας, δεν το λες και οξυδερκή επιλογή, ε;

Φυσικά πιο υποφερτή είναι η καραντίν εάν τη περνάς σε ένα μεγάλο, ωραίο διαμέρισμα αλλά σίγουρα πιο ασφαλής λύση είναι να κάθεσαι στη μέση του γκαζόν και να πλατσουρίζεις στη φουσκωτή πισίνα-γούρνα φουμάροντας λαρισινό πούρο, φορώντας μεξικάνικη καπελαδούρα και ακούγοντας τη γαιδουροφωνάρα του Ρέμου από τη συχνότητα του Mega.
Ζωάρα, αν με εννοείς.
Το ερώτημα λοιπόν που μπαίνει είναι ποιος οξυδερκής θα πετάξει 1,5 εκατ. για να αγοράσει διαμέρισμα ώστε να μοιράζεται το ίδιο ασανσέρ με εξίσου πλούσιους σαν κι αυτόν συγκατοίκους απ΄όλα τα μέρη του κόσμου (και της Ελλάδας) και κάθε καρυδιάς καρύδι.
Θυμηθείτε την αποκάλυψη του Κουρδιστού Πορτοκαλιού για το κρούσμα στο ξενοδοχείο του Αστέρα Βουλιαγμένης. Την ώρα που ο πελάτης πλήρωνε και έφευγε αμόλυσε τη βόμβα:
-Eχω coronavirus, καλή τύχη…
Ενα 24ωρο μετά δόθηκε εντολή να κλείσουν όλα τα ξενοδοχεία της Ελλάδας.
Ενα μικρό ξενοδοχείο πολυτελείας είναι και οι νέες πανάκριβες πολυκατοικίες. Μόνο που εδώ αντί να έχεις ολιγοήμερη διαμονή αγοράζεις το πολυτελές διαμέρισμα και σου σκάει ο κοβίδης.
Καθότι όπως λένε οι ειδικοί ιολόγοι ο κοβίδης ήταν απλά μια πρόβα, ένα test για την επόμενη αμείλικτη πανδημία.
Ακόμη κι εάν οι ένοικοι μιας τέτοιου είδους πολυκατοικίας αποφασίσουν να εγκαταστήσουν θερμικές κάμερες και test από τα οποία θα περνάνε κάθε στιγμή οι εισερχόμενοι και εξερχόμενοι είναι σαν να αγοράζεις μια χρυσή φυλακή-οπότε πιο μάγκας ο Μπάμπης ο φλου, ο παραφλού, με την τροχοβίλα που πίνει μπίρα, παίζει προ και κάνει μπάφους σε βουνά και παραλίες με θέα τα αστέρια.
Το πιο πιθανό λοιπόν είναι οι τιμές των διαμερισμάτων στα αστικά κέντρα να υποστούν καθίζηση ίσως πρωτόγνωρη αλά Lehman Brothers και να έχουμε άλλα δράματα μια και πολλές από τις νέες κατασκευές έχουν πάνω τους και τραπεζικό δανεισμό των κατασκευαστών.
Όπως αντιλαμβάνεστε, τα καλύτερα έρχονται…

 https://kourdistoportocali.com/