Επίθεση με βιτριόλι: Ανατροπή-βόμβα - «Δεν το έκανα εξαιτίας του 40χρονου»

Επίθεση με βιτριόλι: Ανατροπή-βόμβα - «Δεν το έκανα εξαιτίας του 40χρονου» - Media
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την 35χρονη, η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της 34χρονης Ιωάννας.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, το κίνητρο της φερόμενης ως δράστιδος ήταν η ερωτική ζήλια και οι φερόμενες συνομιλίες του θύματος με τον 40χρονο φίλο της κατηγορούμενης.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star, η 35χρονη φέρεται να αποκάλυψε στην ψυχολόγο της Αστυνομίας ότι η αιτία της επίθεσης δεν σχετίζεται με τον συγκεκριμένο άνδρα.
«Η 35χρονη φέρεται να είπε στην παιδοψυχολόγο πως δεν είναι ο 40χρονος η αιτία της επίθεσης. “Δεν θα κατέστρεφα τη ζωή μου και τη ζωή της γι’ αυτό”» δήλωσε on camera ο αστυνομικός ρεπόρτερ του Star.
Την ίδια ώρα, οι δικηγόροι του θύματος διέψευσαν την πληροφορία ότι η Ιωάννα έχει παραχωρήσει την οποιαδήποτε συνέντευξη στο οποιοδήποτε μέσο. Ξεκαθάρισαν δε ότι η κατάσταση της υγείας της είναι εξαιρετικά σοβαρή, γεγονός το οποίο δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.
«Η Ιωάννα ουδέποτε παραχώρησε συνέντευξη σε οποιοδήποτε δημοσιογραφικό μέσο, ελληνικό ή ξένο. Άλλωστε, αυτό δεν θα ήταν εφικτό, δεδομένου πως η κατάσταση της υγείας της παραμένει ιδιαιτέρως σοβαρή, μόλις δε πριν λίγα 24ωρα πραγματοποιήθηκε μία ακόμα (η τέταρτη κατά σειρά) κρίσιμη χειρουργική επέμβαση».
Από την πλευρά της, η 35χρονη, η οποία έχει κριθεί προφυλακιστέα, αρνείται να συνεργαστεί με τις Αρχές, καθώς τηρεί σιγήν ιχθύος για το περιστατικό. Μάλιστα, προς το παρόν δεν έχει αποκαλύψει το παραμικρό στις Αστυνομικές Αρχές, ενώ έχει επικαλεστεί το δικαίωμα της σιωπής.
Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση έλαβε χώρα το πρωί της 20ής Μαΐου, κατά τη μετάβαση της 34χρονης στον χώρο εργασίας της, στην Καλλιθέα. Εξαιτίας του οξέος, το πρόσωπο του θύματος έχει καλυφθεί -σε ποσοστό 93%- από εγκαύματα, με τους θεράποντες ιατρούς να προχωρούν σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις.
Τι έχει υποστηρίξει ο 40χρονος
«Ο εντολέας μας είχε ανταλλάξει τυπικά μηνύματα με την Ιωάννα μετά το αίτημα φιλίας τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2019» είχε ισχυριστεί πρόσφατα ο δικηγόρος του 40χρονου, Δημήτρης Γκαβέρας.
«Ο ίδιος δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει ότι έχει προκληθεί αυτή η διαδικασία. Γνώριζε την υπόθεση με το βιτριόλι και δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσε να έχει ο ίδιος κάποια εμπλοκή. Βρίσκεται σε μία κατάσταση ψυχολογικού σοκ. Βλέπει την προσωπική του ζωή να παίρνει μία απίστευτη δημοσιότητα. Μάλιστα, άλλαξε σπίτι και δεν μπορεί ακόμα να διανοηθεί τι έχει συμβεί. Νιώθει διωκόμενος και θύμα της υπόθεσης. Είναι το δεύτερο θύμα μετά την Ιωάννα, καθώς έχει βρεθεί σε αυτό τον κυκεώνα».
Επανέλαβε δε ότι η επικοινωνία με την Ιωάννα ξεκίνησε μετά το καλοκαίρι του 2019, οπότε άρχισε η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της 34χρονης Ιωάννας, ενώ ξεκαθάρισε ότι για τον εντολέα του «η σχέση που είχε με τη φερόμενη ως δράστιδα δεν ήταν δεσμός»..topontiki.gr/