Έρευνα: Καρκινογόνα δημητριακά γεμάτα χημικά

Έρευνα: Καρκινογόνα δημητριακά γεμάτα χημικά
Έρευνα: Καρκινογόνα πρωινά, μπάρες και πασίγνωστα δημητριακά!

Ένα μπολ βρώμης μέχρι σήμερα ήταν ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους για να ξεκινήσει κανείς την ημέρα του. Ωστόσο σύμφωνα με μια νέα μελέτη αυτό ενδεχομένως να μην ισχύει πλέον.
Όπως γράφουν διεθνή μέσα, επικαλούμενα τη μελέτη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης environmental working group, η βρώμη ενδέχεται να περιέχει επικίνδυνα επίπεδα
γλυφοσάτης, της χημικής ουσίας δηλαδή που χρησιμοποιείται στο πιο γνωστό ζιζανιοκτόνο παγκοσμίως, το Round Up, της Monsanto, το οποίο σύμφωνα με έρευνες συνδέεται με εμφάνιση καρκίνου.
Η τρομακτική αλήθεια για το Roundup 

Ειδικότερα, όπως γράφει το RT,

η μελέτη που διεξήχθη από την οργάνωση διαπίστωσε πως 43 από τα 45 δημοφιλή δημητριακά για πρωινά που ελέγχθηκαν σε τρεις τοποθεσίες στις ΗΠΑ περιείχαν ίχνη γλυφοσάτης. Τα 31 από αυτά περιείχαν επικίνδυνα υψηλά επίπεδα από τη χημική ουσία. Όλα περιείχαν βρώμη και τα υψηλά ποσοστά γλυφοσάτης οφείλονται σε αυτήν. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη λίστα).
Το Round Up, της Monsanto, που πρόσφατα εξαγοράστηκε από τη Bayer, είναι το πιο δημοφιλές ζιζανιοκτόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες. Την περασμένη εβδομάδα δικαστήριο της Καλιφόρνια καταδίκασε την εταιρεία και επιδίκασε αποζημίωση 250 εκατομμυρίων δολαρίων σε έναν κηπουρό σχολείου, ο οποίος εμφάνισε καρκίνο μετά από χρόνια χρήση του Round Up στην εργασία του.
Κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι: Bayer-Monsanto: Δύο τέρατα σε συσκευασία ενός 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία (WHO)

από το 2015 έχει ταξινομήσει τη γλυφοσάτη ως «πιθανώς καρκινογόνα ουσία για τον άνθρωπο». Στις ΗΠΑ η γλυφοσάτη είχε χαρακτηριστεί ως καρκινογόνα ουσία το 1985, ωστόσο το 1991 αφαιρέθηκε από τη σχετική λίστα. Το 2017 η Καλιφόρνια ενέταξε την ουσία στη λίστα της πολιτείας με τις χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο.
Για περισσότερα Φυτοφάρμακο glyphosate: Καταστρέφει σχεδόν το σύνολο των ανθρώπινων κυττάρων 

Αντίθετα η Bayer, η μητρική πλέον εταιρεία της Monsanto, ισχυρίστηκε επικαλούμενη δικές της μελέτες πως η γλυφοσάτη δεν είναι καρκινογόνα και είναι ασφαλής στη χρήση, «αρκεί να χρησιμοποιείται βάσει των οδηγιών που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία». Σημειώνεται πως σχεδόν 120 χιλιάδες τόνοι γλυφοσάτης ψεκάζονται ετησίως στις αμερικανικές καλλιέργειες (κυρίως σε σιτάρι, κριθάρι, βρώμη και φασόλια). 
Εδώ να αναφέρουμε πως στην Ελλάδα Παρατάθηκε για 5 χρόνια η χρήση του
καθώς αυτό που συνηθίζεται πια είναι να Απαγορεύουν Επικίνδυνα Φυτοφάρμακα, ΑΦΟΥ τα Καταναλώσουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε 

και ούτε λίγο ούτε πολύ πλέον βρίσκεται ΠΑΝΤΟΎ: Monsanto και φυτοφάρμακο Roundup: Η Glyphosate δηλητηριάζει το πόσιμο νερό
Monsanto-Roundup: Η επικίνδυνη Glyphosate βρέθηκε σε κρασιά και μπύρες 

Σε ποια δείγματα τροφίμων με βάση τη βρώμη βρέθηκε γλυφοσάτη

GlyphosateGlyphosate
Source: EWG, from tests by Eurofin Analytical Laboratories *EWG’s child-protective health benchmark for daily exposure to glyphosate in food is 160 ppb. 
** ND = none detected
*** Two product samples tested both had 20 ppb glyphosate concentration.
**** Lucky Charms Frosted Toasted Oat Cereal with Marshmallows. Marshmallows were manually removed from the samples prior to shipping to the lab and testing for glyphosate.

«Καθαρά» τα βιολογικά προϊόντα

Ωστόσο τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν τελείως διαφορετικά για τις βιολογικές καλλιέργειες. Όπως προέκυψε από τη μελέτη της οργάνωσης environmental working group, σε συνολικά 16 δημητριακά με βρώμη (βιολογικής καλλιέργειας) που ελέγχθηκαν εντοπίστηκε γλυφοσάτη μόλις σε πέντε από αυτά, ωστόσο σε κανένα η χημική ουσία δεν ήταν πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.
Θεωρητικά τα βιολογικά προϊόντα θα έπρεπε να ήταν τελείως «καθαρά» από γλυφοσάτη. Το γεγονός πως βρέθηκε η χημική ουσία σε κάποια από τα αυτά είναι γιατί συχνά μολύνονται από τον υδροφόρο ορίζοντα γειτονικών καλλιεργειών ή πρόκειται για βιολογικές καλλιέργειες σε εργοστάσια που έχουν και τους δύο τύπους καλλιεργειών.
Μάθε να ξεχωρίζεις τα βιολογικά προϊόντα: 10 μύθοι και αλήθειες 

Πηγή άρθρου: tvxs.gr

~~~~~~~~~~~~~~~~~
«Τροφή-Φάρμακο»: Όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να απομακρύνουμε όσο περισσότερα ανθυγιεινά τρόφιμα μπορούμε.
Στην συνέχεια, ο καθένας που σέβεται την υγεία του και θέλει να ζει απαλλαγμένος από ασθένειες, καταλαβαίνει πόσο έντονη είναι η ανάγκη της συστηματικής αποτοξίνωσης ειδικά με δεδομένο ότι όλα τα παραπάνω πρώτα και κύρια βλάπτουν το συκώτι μας: Τροφές και συνήθειες που καταστρέφουν το συκώτι σου
Κάτι που εφαρμόζω και γι’ αυτό και ίσως να βρείτε κι εσείς χρήσιμο, καθώς δεν μπορούμε να γλυτώσουμε 100% από αυτήν την κατάσταση, είναι να αποτοξινώνω συχνά τον οργανισμό μου, ΑΛΛΆ με ασφαλή μέσα, όπως
Όλα βέβαια, ως συμπληρώματα διατροφής για ισχυρή δραστικότητα και αποτελεσματικότητα. 
Σας διαθέτω, λοιπόν και τα τρία παραπάνω συμπληρώματα πιστοποιημένα και βιολογικά για αποτοξίνωση του πεπτικού σας (με, πολύ σημαντικό, ταυτόχρονη ανανέωση της εντερικής χλωρίδας), αλλά και ολόκληρου του οργανισμού! 
Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com
Μπορείτε να δείτε ακόμη: Τι τρώμε; Πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ αποκαλύπτει ένα διαχρονικό έγκλημα 
Monsanto, τα 12 χειρότερα για την υγεία προϊόντα της 
Πως να σταματήσουμε την ελίτ του παγκόσμιου διατροφικού ελέγχου 
Monsanto: Η Βιοτεχνολογία, το Μονοπώλιο και τα Συμφέροντα 
Υπάρχουν και άλλες συνέπειες, που δεν τις λαμβάνουμε υπόψιν όσο θα έπρεπε: Εγκληματίες του οικοσυστήματος: Monsanto-Bayer Δολοφονούν τις Μέλισσες