Τρίτη, Οκτωβρίου 27

Κύριε Τσιόδρα δεν θέλουμε να σας βλέπουμε

Κύριε Τσιόδρα δεν θέλουμε να σας βλέπουμε

   

Η δραματική επανεμφάνιση Τσιόδρα, οι απαντήσεις σε όσους έλεγαν αρλούμπες και γιατί θέλουμε να τον βλέπουμε όσο πιο σπάνια γίνεται.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η σημερινή εμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα. Χωρίς να έχει μπροστά του κάποια χαρτιά και έτοιμο κείμενο εμφανίστηκε για να μας μιλήσει κοιτώντας μας στα μάτια. Τουλάχιστον ο καθηγητής το συνηθίζει.

Βγήκε ξανά, λοιπόν, μπροστά στις κάμερες και τόνισε ότι είναι «αδύνατο να ελεγχθεί η διασπορά αν δεν τηρηθούν τα μέτρα. Είναι η ώρα της συνείδησης, μια επιλογή ελευθερίας με την τήρηση των μέτρων».

Η εμφάνιση και μόνο του Σωτήρη Τσιόδρα δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης και πως η χώρα είναι στην κόψη του ξυραφιού.

Είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους έλεγαν ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει στα ΜΜΜ αλλά στις πλατείες και σε όσους αρνούνταν να επιβάλλουν εγκαίρως το μέτρο της χρήσης μάσκας παντού.

Άλλωστε ο ίδιος σήμερα έκανε ιδιαίτερη αναφορά και για την χρήση μάσκας, αλλά και για τον συνωστισμό στα λεωφορεία.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η εμφάνιση του έγινε για όσα έπονται. Είναι - και ας βγούμε λάθος- μια από τις τελευταίες του εμφανίσεις για να καταλάβει ο κόσμος την κρισιμότητα της κατάστασης.

Πολύ φοβόμαστε ότι την επόμενη φορά θα τον ακούμε να εξηγεί γιατί επιβλήθηκε lockdown. Και τότε θα είναι επιβεβαιωθεί (ξανά) όσα ο ίδιος έλεγε. Πως «όποτε με βλέπετε τα πράγματα δεν θα είναι καλά».

Γι αυτό λοιπόν, δεν θέλουμε να τον βλέπουμε αλλά να ακούμε και να γράφουμε για λιγότερα κρούσματα, διασωληνωμένους και νεκρούς.

Όμως αυτό θα αργήσει… ο καιρός αγριεύει και μαζί του ο κορονοϊός με τα νέα μέτρα να είναι έτοιμα να επιβληθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .