Σάββατο, Οκτωβρίου 3

Οι χρυσές μπίζνες και οι μη πιστοποιημένες μάσκες για τον Covid -19

Οι χρυσές μπίζνες και οι μη πιστοποιημένες μάσκες για τον Covid -19

Ρεπορτάζ : Θάνος Ξυδόπουλος

Eίναι κοινό μυστικό στην επιχειρηματική πιάτσα ότι η πανδημία δημιούργησε έναν αδυσώπητο ανταγωνισμό με την κατασκευή υφασμάτινων και μίας χρήσεως μασκών για την προστασία μας από την πανδημία.  Σήμερα οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται  στην  Χώρα μας με εισαγωγή, κατασκευή και διάθεση μασκών έχουν φτάσει τις 155.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον πολλοί είναι εκείνοι που  βρήκαν ευκαιρία να πλουτίσουν διαθέτοντας μάσκες αμφιβόλου ποιότητας, προέλευσης και  χωρίς καμία πιστοποίηση

από τον ΕΛΟΤ και τον ΕΟΦ. Πολλές είναι οι καταγγελίες στο zougla.gr  για μία ανομία που επικρατεί για μάσκες που εισάγονται χωρίς παραστατικά με 0,03 λεπτά, οι οποίες βαφτίζονται Ελληνικές  και πωλούνται στον καταναλωτή 0,70 ακόμη και ένα ευρώ η μία. Όλα αυτά συμβαίνουν με μία κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα και να μην ξεκαθαρίζει το τοπίο με την διαχείριση  και εμπορία των μασκών.

Τα συναρμόδια  Υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Υγείας δεν έβγαλαν ποτέ καμία επίσημη οδηγία- εγκύκλιο  για το ποιες είναι οι κατάλληλες μάσκες για να χρησιμοποιούν οι ενήλικες και τα παιδιά μας.

Αποκαλυπτικό είναι το υπόμνημα  της Siamidis SA

To zougla.gr έλαβε ένα αποκαλυπτικό υπόμνημα της Οικογένειας Σιαμίδη (CS MED)προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης  και Υγείας  για το τι συμβαίνει πραγματικά με τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τις ακατάλληλες μάσκες που διακινούνται στα παζάρια, στις λαϊκές, στους μεγάλους λιανέμπορους ακόμη και στα φαρμακεία. Την στιγμή που έχουμε έντονη διασπορά του ιού σε Νοσοκομεία, Γηροκομεία και σε κλειστές δομές. 

Ο  Γενικός διευθυντής της εταιρίας κ. Διονύσης Σιαμίδης μιλώντας στο zougla.gr αναφέρεται στην τελευταία επένδυση της εταιρίας  με τις μάσκες μιας χρήσεως για ενήλικες και για παιδιά «Η εταιρεία μας παραμένει οικογενειακή και ακολουθεί μια αναπτυξιακή πορεία στον χώρο της κλωστοϋφαντουργίας. Παράγουμε τεχνικά υφάσματα, ενδύματα και μέσα προστασίας. Παρόλο που είμαστε από το 1961 στα ποιοτικά υφάσματα αποφασίσαμε να δημιοuργήσουμε την εταιρία csmed και να κατασκευάσουμε  μάσκες μιας χρήσεως  και το τελευταίο διάστημα παιδικές πλήρως πιστοποιημένες από τον ΕΟΦ και ΕΛΟΤ. Οι πρώτες ύλες είναι από την Σουηδία και το κορδόνι είναι από  την καλύτερη ελληνική  εταιρία .  

Σήμερα με την πανδημία να καλπάζει  σε όλες τις ηλικίες , η κυβέρνηση από την  μία θέλει να βάλλει  ένα πλαίσιο  προϋποθέσεων  για την εισαγωγή , κατασκευή και διακίνηση των μασκών και από την άλλη δεν  νομοθετεί και δεν βάζει τους κανόνες  για ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον. Πολλοί είναι οι βιοτέχνες και μικρές επιχειρήσεις που βρήκαν  ευκαιρία να πλουτίσουν εις βάρος της δημόσιας υγείας. Γνωρίζει κανείς από επίσημα κυβερνητικά χείλη ποιες είναι οι υφασμάτινες και ποιες οι μίας χρήσεως μάσκες που μας προστατεύουν πραγματικά από την πανδημία; Εμείς στείλαμε ένα υπόμνημα προς τα συναρμόδια υπουργεία και περιμένουμε μία επίσημη απάντηση. Γνωρίζεται πολύ καλά τι έγινε  και με τις ακατάλληλες μάσκες που ήθελαν να διακινήσουν στα σχολεία μας. Και η κατάσταση ακόμη δεν έχει ξεκαθαρισθεί ακόμα. Τι περιμένουν; Θεωρώ ότι  ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πρέπει να δώσει τις απαιτούμενες οδηγίες ώστε να ξεκαθαρισθεί το τοπίο και να γνωρίζει ο καταναλωτές από πού  πρέπει να αγοράζουν και ποιες  μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούν».

Το υπόμνημα

Η Siamidis S.A

O Γενικός Διευθυντής της εταιρίας κ. Διονύσης Σιαμίδης αναφερόμενος στο business plan της επόμενης πενταετίας σημειώνει τα εξής: «Μπορεί να είχαμε δύσκολες καταστάσεις  με τo lockdown στην Χώρα μας αλλά οι δικές μας μηχανές στο εργοστάσιο δούλευαν συνεχώς . Δεν σταματήσαμε ούτε μία μέρα. Είχαμε σημαντικές παραγγελίες που έπρεπε να παραδώσουμε και αφορούσαν στρατιωτικό υλικό. Σεβόμαστε κάθε πελάτη και  από το 1961 συνεχίζουμε να είμαστε συνεπείς και επαγγελματίες. Είμαστε licensed για την κατασκευή προϊόντων Kevlar®, Nomex®, Gore-tex® κ.λπ. Βασιζόμαστε στην καινοτομία, την ποιότητα, την ευελιξία, τη συνέπεια και το ανταγωνιστικό κόστος. Δεν προσπαθούμε να προσαρμόσουμε την αγορά στα μέτρα μας, αλλά εμείς να προσαρμοστούμε στις ανάγκες.

Η στρατηγική για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνει επενδύσεις για ανάπτυξη και παραγωγή νέων προϊόντων, αντικατάσταση υφιστάμενου  τεχνολογικού εξοπλισμού, εντατικοποίηση του marketing με εξαγωγικό προσανατολισμό, γεωγραφική και προϊοντική διεύρυνσή μας».

 Η εξωστρέφεια

Η Siamidis Α.Ε. συγκαταλέγεται στις ελληνικές κλωστοϋφαντουργικές εταιρείες που κατάφεραν να προσαρμοστούν στα δεδομένα των νέων εποχών και μέσα από μια πολιτική εξωστρέφειας να ανεβάζουν τις πωλήσεις τους και να αυξάνουν την κερδοφορία τους.

 Σύμφωνα με τον κ. Διονύσιο Σιαμίδη , η εταιρεία διαθέτει σήμερα τα προϊόντα της σε 15 χώρες. Οι κύριες παραγωγικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στα Οινόφυτα, ενώ περίπου 9% της παραγωγής πραγματοποιείται στο εργοστάσιο του Αργυροκάστρου Αλβανίας. Η πρώτη ύλη για την εταιρεία μας είναι το νήμα, το οποίο μετασχηματίζουμε μέχρι τελικό προϊόν όπως το ένδυμα. Για παράδειγμα, με πρώτη ύλη την κλωστή Kevlar® κατασκευάζουμε στα Οινόφυτα αλεξίσφαιρα γιλέκα, πλάκες θωράκισης ή κράνη.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .