Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11

Η Αννα Διαμαντοπούλου στην τελική τετράδα των υποψηφίων για τη θέση του ΓΓ του ΟΟΣΑ

Η Αννα Διαμαντοπούλου στην τελική τετράδα των υποψηφίων για τη θέση του ΓΓ του ΟΟΣΑ

Στην τελική τετράδα των υποψηφίων για την ανάδειξη του επόμενου Γ.Γ. του Ο.Ο.Σ.Α. βρίσκεται από χθες η Άννα Διαμαντοπούλου, αφού ολοκληρώθηκε και ο τρίτος γύρος αξιολόγησης που είχε ως αποτέλεσμα την απόσυρση μίας πολύ σοβαρής υποψηφιότητας, του Δανού νυν αναπληρωτή Γ.Γ. του Οργανισμού, Ul.Knudsen.

Με δεδομένο ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η Ελλάδα διεκδικεί την ηγεσία ενός τόσο σημαντικού διεθνούς οργανισμού, η δυναμική της υποψηφιότητας της κ. Διαμαντοπούλου είναι εντυπωσιακή. Η άψογη παρουσία σε τηλε-ακροάσεις, η υποδειγματική δουλειά σε οργανωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο, καθώς και η πολύπλευρη υποστήριξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ Γ. Πρεβελάκη, του επικεφαλής του Επιτελείου προώθησης της Ελληνικής υποψηφιότητας, πρέσβυ Δημήτρη Αζεμόπουλου αλλά και του συνόλου της ελληνικής διπλωματίας, κατέστησαν την ελληνική υποψηφιότητα την μεγάλη έκπληξη της διαδικασίας.

Οι τρεις υποψήφιοι με την Αννα Διαμαντοπούλου

Πλέον όλα είναι ανοιχτά για την τελική επιλογή που θα ολοκληρωθεί στις 5 Μαρτίου, όπου εκτός της κυρίας Διαμαντοπούλου, συμμέτεχουν η πρώην επίσης Ευρωπαία επίτροπος, από τη Σουηδία, C.Malmstrom, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας, Μ.Cormann και ο Ελβετός αντιπρόεδρος της Blackrock, P.Hildebrand. Το γεγονός ότι χρειάζονται τόσοι γύροι αξιολόγησης για να αναδειχθεί ο επικεφαλής του Οργανισμού καταδεικνύει τις δυνατές υποψηφιότητες και το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού.

Σε προηγούμενους γύρους αξιολόγησης είχαν αποσυρθεί οι υποψηφιότητες της εν ενεργεία Προέδρου της Εσθονίας K.Kaljulaid, του μέχρι πρότινος υπουργού Οικονομικών του Καναδά, B.Morneau, του νυν υπουργού Περιβάλλοντος της Πολωνίας, M.Kurtyka, του τέως αναπληρωτή ΠΘ της Τσεχίας V.Dlouhy καθώς και του αναπληρωτή διευθυντή του Trump στον Λευκό Οίκο, C.Liddell.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .