ΧΛΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ! ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – “ΠΕΦΤΕΙ” Η ΝΔ

mitsotakis_4

Ότι η ΝΔ προηγείται στα ποσοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων είναι γνωστό, όχι μόνο στις δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις, αλλά και στις κυλιόμενες, τις λεγόμενες κρυφές. Δεν αναφέρουμε κάτι που δεν είναι γνωστό.

Ωστόσο οι μυστικές  δημοσκοπήσεις, αυτές που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και φτάνουν μόνο στο Μαξίμου για μελέτη και κυρίως για ανάλυση και επεξεργασία των ποιοτικών χαρακτηριστικών παρουσιάζουν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία. Οι έμπειροι εκλογολόγοι δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία, ούτε στην πρόθεση ψήφου, ούτε τόσο στην παράσταση νίκης.

Χωρίζουν τα ευρήματα με βάση τα target group και τις κοινωνικές τάξεις και μελετούν τις διαφορές με τις τελευταίες εκλογές του 2019.

Ειδικά τους τελευταίους μήνες με την εξοργιστική πολιτική για τον κορονοϊό αλλά και στο εθνικό ξεπούλημα στα ελληνοτουρκικά, στις μυστικές δημοσκοπήσεις  η ΝΔ φαίνεται να χάνει μεγάλο μέρος στις ηλικίες μέχρι τα 35. Για την ώρα προηγείται του ανύπαρκτου ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως σε συντριπτικό ποσοστό όπως πριν πχ 1 χρόνο, αφού η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να λύσει το μέγα ζήτημα αυτών των παραγωγικών ηλικιών που δεν είναι άλλο από την μείωση της ανεργίας ή αν θέλετε την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μην λησμονούμε βέβαια ότι αυτά τα προβλήματα παρατείνονται και διογκώνονται από τα lockdown που αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι και υπογράφει ο Κούλης.

Η ΝΔ φαίνεται να χάνει σημαντικό ποσοστό και στη λεγόμενη μεσαία τάξη που στις εκλογές του 2019 έδωσε απλόχερα την στήριξή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μιλάμε δηλαδή για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους εμπόρους… Πως αλλιώς άλλωστε; Το ένα λουκέτο διαδέχεται το άλλο με την οικονομία να καταρρέει.

Το προβάδισμα το διατηρεί η ΝΔ ,αλλά τα ποσοστά δεν είναι τόσο ικανοποιητικά που να δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας στους επιτελείς του Μαξίμου.

Το ευτύχημα για την γαλάζια παράταξη είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει να κεφαλαιοποιεί αυτές τις διαρροές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μητσοτάκης δείχνει να είναι κυρίαρχος στον μεσαίο χώρο, ωστόσο εμφανίζεται μία ‘τρύπα’ στον πατριωτικό χώρο. Φαίνεται πως αδυνατεί η Νέα Δημοκρατία να παγιώσει την κυριαρχία της στον χώρο αυτό ειδικά μετά την τακτική υπαναχώρησης στο Αιγαίο και την μεροληπτική πολιτική υπέρ των Λ@ΘΡΟ.

Παράλληλα διατηρεί μια συμπαγή εκλογική δεξαμενή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στα κομματόσκυλα δηλαδή.

Τα παραπάνω στοιχεία έχουν μπει στη βάσανο της επεξεργασίας από το εκλογικό team της ΝΔ και αναζητούνται τρόποι προκειμένου να μπορέσει η γαλάζια παράταξη να μεγαλώσει την ψαλίδα στη γενιά των νέων μέχρι την ηλικία των 35 ετών. Με αυτά που κάνει ο Μητσοτάκης, μόνο όνειρο θερινής νυκτός θυμίζει.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a7%ce%9b%ce%a9%ce%9c%ce%91-%ce%a0%ce%a1%ce%9f%ce%a3%ce%a9%ce%a0%ce%91-%ce%a3%ce%a4%ce%9f-%ce%9c%ce%91%ce%9e%ce%99%ce%9c%ce%9f%ce%a5-%ce%91%ce%a0%ce%9f-%ce%a4%ce%91-%ce%95%ce%93%ce%93%ce%a1%ce%91/