Δευτέρα, Μαρτίου 8

Τα συστατικά που πρέπει να αποφεύγετε στα προϊόντα περιποίησής σας

Ποιες οι επιπτώσεις στο δέρμα σας


Ενώ μπορεί να μην γνωρίζ

Ενώ μπορεί να μην γνωρίζετε ότι τα πρώτα καλλυντικά εμφανίστηκαν πριν από 7.000 χρόνια και ήταν κατασκευασμένα από φυσικά προϊόντα, από τότε, ο κόσμος των προϊόντων ομορφιάς έγινε πιο βιομηχανοποιημένος, με αποτέλεσμα ορισμένα συστατικά που περιλαμβάνονται στις φόρμουλες τους να έχουν γίνει επιβλαβή.

Νέα συστατικά ανακαλύπτονται και δοκιμάζονται συνεχώς και άλλα αποδεικνύονται αναποτελεσματικά ή εντελώς επιβλαβή και απαγορεύονται για μελλοντική χρήση. Όπως πριν από χρόνια, ορισμένες κρέμες είχαν υδράργυρο και τα κραγιόν περιείχαν μόλυβδο, η βιομηχανία εξακολουθεί να ενσωματώνει μια σειρά χημικών ουσιών στους τύπους της. Παρακάτω θα βρείτε τρία αμφιλεγόμενα συστατικά που περιλαμβάνονται σε προϊόντα ομορφιάς και καλό είναι να τα αποφεύγετε.

Άρωμα

Για να κάνουν τις κρέμες να μυρίζουν ωραία τα διάφορα brands προϊόντων περιποίησης προσθέτουν αρώματα σε αυτές. Αναρωτηθήκατε ποτέ από πού προέρχεται αυτό το υπέροχο άρωμα τριαντάφυλλο; Θα μπορούσε να είναι ένα μείγμα έως και 3.000 διαφορετικών χημικών ουσιών. Η λειτουργία τους είναι να καλύψουν τη μυρωδιά των χημικών που χρησιμοποιούνται στο προϊόν ή απλώς να κάνουν τη χρήση του πιο ευχάριστη. Τα αρώματα συνδέονται με έναν συγκλονιστικό αριθμό κινδύνων για την υγεία. Σε πολλές ερευνητικές μελέτες, χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αρώματος ταξινομούνται ως αλλεργιογόνα, διαταράκτες ορμονών, ενεργοποιητές άσθματος κ.α. Επομένως, αναζητήστε προϊόντα χωρίς άρωμα την επόμενη φορά.

Parabens

Γνωστά και ως οι βασιλιάδες των συντηρητικών τα parabens έχουν πολλές βακτηριοκτόνες και μυκητοκτόνες ιδιότητες, κάνοντας τα προϊόντα σας να διαρκούν περισσότερο. Ένας μεγάλος αριθμός ιατρικών ενώσεων λένε ότι τα parabens είναι ασφαλή, αλλά στην πραγματικότητα, γνωρίζουμε λίγα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους. Ορισμένες κριτικές διαπίστωσαν ότι ακόμη και οι χαμηλές δόσεις μπορεί να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, ενώ συνδέονται, επίσης, και με διαταραχές των ορμονών.

Λαουρυλοθειικό νάτριο

Πρόκειται για ένα συστατικό που χρησιμοποιείται, κυρίως, σε αφρόλουτρα, σαμπουάν και καθαριστικά. Συχνά αμφιλεγόμενο λόγω της προέλευσής του (τα θειικά άλατα προέρχονται από πετρέλαιο), ο υψηλότερος κίνδυνος χρήσης του είναι ότι μπορεί να ερεθίσει τα μάτια, το δέρμα και τους πνεύμονες. Αυτό συμβαίνει συνήθως με μακροχρόνια χρήση του και είναι ανησυχητικό για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα. Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι το SLS (Sodium Lauryl Sulfate) είναι τόσο γνωστό ότι προκαλεί ερεθισμό, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται ως θετικός έλεγχος στις δερματολογικές δοκιμές. Αυτό σημαίνει ότι όταν δοκιμάζονται νέα προϊόντα για να δουν πόσο ενοχλητικά μπορεί να είναι, συγκρίνονται με το SLS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .