Τρίτη, Μαρτίου 30

Ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Η ΚΑΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Η κατάσταση δυστυχώς έφτασε στο σημείο που φοβόμασταν, ήδη από την αρχή της πανδημίας. Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και τα lockdown, που επιφέρουν πολλές ακόμα αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνία και τη δημόσια υγεία, δεν φαίνεται να απέδωσαν.

Πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε αριθμός-ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19 (4.340) και η κατάσταση βαίνει διαρκώς προς το χειρότερο.

Αλλά το πιο δυσάρεστο από όλα, είναι το σύστημα υγείας πλέον και επίσημα ξεπέρασε τα όρια του: Εδώ και λίγες μέρες, ασθενείς με κορωνοϊό που χρήζουν εντατικής θεραπείας, περιμένουν διασωληνωμένοι, εκτός ΜΕΘ, τη σειρά τους για ένα κρεβάτι... ελπίδας, ώστε λαμβάνοντας την κατάλληλη νοσηλεία, να θεραπευτούν. Όλα αυτά, ενώ η χώρα θρηνεί δεκάδες νεκρούς καθημερινά (72 σήμερα, 30/3). Οι διασωληνωμένοι συνολικά στη χώρα είναι 742.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, οι διασωληνωμένοι ασθενείς με Covid που φέρουν φορητό μηχανισμό οξυγόνου και βρίσκονται εκτός ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Αττικής φτάνουν τους 100!

Αναλυτικά:

ΘΡΙΑΣΙΟ 8

ΝΙΚΑΙΑ 16

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 2

ΕΡΥΘΡΟΣ 3

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 4

ΕΛΠΙΣ 4

ΛΑΙΚΟ 4

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 7

ΤΖΑΝΕΙΟ 5

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 2

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 9

Η εικόνα πάντα είναι πιο σημαντική από τα «απρόσωπα» νούμερα και στατιστικά στοιχεία. Δείτε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται δύο συμπολίτες μας, μεγάλης ηλικίας, σε κάποιον χώρο του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, διασωληνωμένοι αλλά εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Οι ασθενείς πρέπει να περιμένουν δύο και τρεις μέρες μέχρι να αδειάσει κάποια μονάδα. Με ότι συνεπάγεται αυτό...

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο:

 

Δείτε το ρεπορτάζ του zougla.gr από τον Ευαγγελισμό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .