Πέμπτη, Απριλίου 22

Έχασε τον πατέρα του ο Χάρης Θεοχάρης - Το συγκινητικό «αντίο» του υπουργού Τουρισμού


ethnos.gr
Με μια συγκινητική του ανάρτηση, ο υπουργός Τουρισμού γνωστοποίησε την απώλειά του

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο μέσω μιας συγκινητικής ανάρτησής του στο Facebook.

Ο υπουργός Τουρισμού, που περίπου πριν ένα χρόνο είχε χάσει και την μητέρα του, δημοσίευσε δύο φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Facebook και στη συνέχεια είπε ένα συγκινητικό «αντίο» στον πατέρα του. 

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του υπουργού Τουρισμού:

Δεν άντεξες άλλο. Πήγες να βρεις τη Γιωργίτσα σου που τόσο σου έλειψε. Μόλις προχθές βρήκαμε το ποίημα που έγραψες για αυτήν.

Ποιητής εσύ ο άρχοντας του ορθολογισμού και της ψυχραιμίας. Που μου τα έδωσες ακέραια.

Έμαθα τόσα κοντά σου. Να διαβάζω. Όχι γιατί με διάβαζες. Αυτό το έκανε η μαμά με επίμονη στοργή. Αλλά γιατί έφευγες χαράματα για το νοσοκομείο και γύριζες σκοτάδι μετά το ιατρείο να κάτσεις να διαβάσεις για το διδακτορικό σου πρώτα, για τις μεταφράσεις ιατρικών βιβλίων μετά όταν και η κάθε δραχμή μετρούσε. Με το παραδειγμά σου.

Να μην το βάζω κάτω στις αναποδιές. Έχει πολλές η ζωή εξάλλου.

Να μου αρέσει η χειρονακτική εργασία. Σκάβαμε μαζί παιδιά και γονείς να φυτέψουμε τον κήπο μας κάθε Σαββατοκύριακο στο κτήμα.

Να γράφω. Όταν ψαχούλευα το δωμάτιό σας να βρω θησαυρούς το ήξερες. Έβαλες ένα μικρό σημειωματάριο που άνοιξα με μια επιστολή σε μένα. Ακόμη τη θυμάμαι ήμουν δεν ήμουν δέκα χρόνων. «Δε θα σου πω ποτέ να μην καπνίσεις ή να μην πίνεις υπερβολικά. Ελπίζω να σου έχω δώσει τα εφόδια, την κρίση, την αντίληψη να πάρεις μόνος σου τις σωστές αποφάσεις για σένα». Ναι. Τις πήρα.

Να μην ανέχομαι το άδικο, να μην κρατώ κακία... τόσα και τόσα δύσκολα να τα τηρείς κάθε μέρα.
Ποίηση γεννά ο πόνος λοιπόν. Ίσως. Πρέπει να το έχεις μέσα σου όμως. Το ήξερα πως το έχεις μέσα σου. Ξέρεις πως; Από το πώς κούρευες το γκαζόν. Εγώ πάνω κάτω άντε και τετράγωνα από έξω προς το κέντρο. 
Εσύ όταν την έπιανες τη μηχανή έφευγες δεξιά αριστερά σαν να μην υπήρχε σχέδιο, με μόνο οδηγό τη φαντασία.

Φεύγεις και παίρνεις τα πρώτα μου χρόνια μαζί σου. Μένω και σε κρατώ μέσα μου για πάντα.

Αντίο, φίλα μου τη μαμά».


Χάρης Θεοχάρης
on Tuesday

Αρκουδάκι μου,

Δεν άντεξες άλλο. Πήγες να βρεις τη Γιωργίτσα σου που τόσο σου έλειψε. Μόλις προχθές βρήκαμε το ποίημα που έγραψες για αυτήν.

Ποιητής εσύ ο άρχοντας του ορθολογισμού και της ψυχραιμίας. Που μου τα έδωσες ακέραια.

... See More
May be an image of 4 people
No photo description available.
252
719
8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .