Πέμπτη, Μαΐου 20

Αργεντινή: Αναστέλλονται για 30 ημέρες οι εξαγωγές βοδινού

Αργεντινή: Αναστέλλονται για 30 ημέρες οι εξαγωγές βοδινού

Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι αποφάσισε να ανασταλούν για τριάντα ημέρες οι εξαγωγές βοδινού κρέατος, με την ελπίδα να περιοριστεί η τιμή του, που έχει απογειωθεί στην εσωτερική της αγορά.

Η απόφαση αναγγέλθηκε εν αναμονή «συνολικών μέτρων με στόχο να μπει σε τάξη η λειτουργία του τομέα, να περιοριστούν οι κερδοσκοπικές πρακτικές και να αποτραπεί η φοροδιαφυγή», εξήγησε η προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Η Αργεντινή κατατάσσεται 4η στις εξαγωγές βοδινού σε παγκόσμια κλίμακα: 819.000 τόνοι πωλήθηκαν στο εξωτερικό το 2020, κυρίως στην Κίνα, στη Γερμανία και στο Ισραήλ.

Προχθές Κυριακή ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, δήλωσε ότι τον «ανησυχεί» η αύξηση των τιμών προϊόντων διατροφής στη χώρα: το κόστος ζωής έχει αυξηθεί κατά 46,3% τους τελευταίους 12 μήνες, υπολόγισε η IDEC, η στατιστική υπηρεσία της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

«Αυτές οι αυξήσεις τιμών με ανησυχούν πολύ» διότι «είναι ανεξήγητες» και «είμαι αποφασισμένος να αντιμετωπίσω το ζήτημα αυτό», δήλωσε ο κ. Φερνάντες στο δίκτυο C5N.

Εξαιτίας κυρίως του αντίκτυπου της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, το ΑΕΠ της Αργεντινής συρρικνώθηκε κατά 9,9% το 2020. Η κυβέρνηση εφαρμόζει πρόγραμμα οικονομικών ενισχύσεων στους πληγέντες, κάτι που επιδεινώνει τα δημοσιονομικά της χώρας και τη θέση του νομίσματος.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .